ΤΟΠΙΚΑ

«Ανάσα» στην αγορά του Βόλου

ανάσα-στην-αγορά-του-βόλου-379418

Κατέκλυσαν χθες τσιπουράδικα και εμπορική αγορά, οι τουρίστες του κρουαζιερόπλοιου

Ρευστό στα ταμεία τους είδαν χθες αρκετά εμπορικά καταστήματα στο κέντρο του Βόλου, με φόντο το κρουαζιερόπλοιο «GoldenIris», το οποίο κατέπλευσε το πρωί στο λιμάνι του Βόλου, μεταφέροντας συνολικά 824 τουρίστες και 320 άτομα πλήρωμα.

Ρεπορτάζ: ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ

Από τους τουρίστες, οι 550 επέλεξαν να μεταβούν στα Μετέωρα, ενώ οι υπόλοιποι μαζί με το πλήρωμα ζήτησαν πληροφορίες για το πώς θα πάνε στην εμπορική αγορά του Βόλου, αλλά και στα τσιπουράδικα της πόλης.

Το «GoldenIris», ήρθε στο Βόλο από τον Πειραιά και απέπλευσε χθες το απόγευμα με τελικό προορισμό τη Θεσσαλονίκη. Λίγο πριν την αναχώρηση πραγματοποιήθηκαν στο πλοίο πολιτιστικές εκδηλώσεις από το Σύλλογο «Οξυτών» Νέας Αγχιάλου.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που έχουμε «ανοίξει» ένα δρόμο και έχουμε συνδέσει τους Ισραηλινούς τουρίστες με το Βόλο», τόνισε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η πρόεδρος της Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης Δήμου Βόλου Σούλα Μπαρτζιώκα, προσθέτοντας: «Τα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας είναι μετρήσιμα και θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα συνεχιστεί».

Το επόμενο κρουαζιερόπλοιο που θα καταπλεύσει στο λιμάνι του Βόλου θα είναι το «SEABOURNODYSSEY» στις 9 Ιουνίου 2014.

«Μικρή ανάσα» για την αγορά

Κερδισμένες βγήκαν και πολλές επιχειρήσεις του Βόλου, από τους τουρίστες που κατέκλυσαν χθες το πρωί την κεντρική εμπορική αγορά. Οι καταστηματάρχες από την πλευρά τους όπως τόνισαν, μέσα από τον τουρισμό των κρουαζιερόπλοιων, δίνεται μια «ανάσα» στα καταστήματα, διευκρινίζοντας ωστόσο πως κάθε φορά δουλεύει ένας αριθμός επιχειρήσεων και όχι όλες.

«Οταν έρχονται τουρίστες στη πόλη σίγουρα θα αφήσουν χρήματα στη περιοχή. Οπότε για εμάς είναι ιδιαίτερα θετικό το ότι έχουν προγραμματιστεί για φέτος πολλές αφίξεις κρουαζιερόπλοιων», τόνισε η γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου – Νέας Ιωνίας κ. Βάσω Κλεφτάκη, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων ότι κάθε φορά δεν δουλεύουν όλα τα καταστήματα του Βόλου ωστόσο σίγουρα υπάρχει κέρδος για την πόλη.

«Η άφιξη κρουαζιερόπλοιων στην πόλη μας είναι κέρδος για όλους. Τη μια μέρα θα δουλέψει ο ένας, την άλλη ο άλλος και έτσι θα είναι όλοι ευχαριστημένοι. Το θετικό με τα κρουαζιερόπλοια είναι ότι έρχονται τουρίστες στην περιοχή, αφήνουν χρήματα και στην περίπτωση που μείνουν ευχαριστημένοι θα ξαναέρθουν», κατέληξε η γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου – Νέας Ιωνίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου