ΤΟΠΙΚΑ

Με ενότητα θα ξεπεραστούν οι δυσκολίες

με-ενότητα-θα-ξεπεραστούν-οι-δυσκολίε-381326

Τόνισε στο κήρυγμά του κ. Ιγνάτιος με αφορμή την εορτή της Ανάληψης

Την πεποίθηση ότι πρέπει να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού την ενότητα, διατύπωσε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, απευθυνόμενος στο πλήθος των πιστών που συνέρρευσαν στον ναό της Αναλήψεως. Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην ενότητα των Μαθητών, μετά την Ανάληψη και επεσήμανε ότι «μόνο ενωμένοι μπορούμε να λύσουμε και τα πιο δύσκολα προβλήματα που προκύπτουν».

Στο μεταξύ, με τη δέουσα λαμπρότητα και ιεροπρέπεια εορτάστηκε στο Βόλο η μεγίστη Δεσποτική εορτή της Θείας Αναλήψεως, με επίκεντρο του εορτασμού τον περικαλλή ομώνυμο Ναό της πόλης.

Στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζάμπιας και Μαλάουι κ. Ιωακείμ, πλαισιούμενος από τον Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο και πλήθος κληρικών της Τοπικής Εκκλησίας. Εντυπωσιακή ήταν η παρουσία του ευλαβούς λαού, ενώ παρέστη ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός και εκπρόσωποι των Στρατιωτικών Αρχών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιμ. Ιουστίνος Μπαρδάκας, Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης, ο οποίος ανέλυσε την υψηλή Θεολογία της εορτής.

Μετά το πέρας του Εσπερινού, ξεκίνησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Αναλήψεως στους δρόμους της ενορίας, υπό τους ήχους της φιλαρμονικής του Δήμου Βόλου.

Χθες, ανήμερα της εορτής, τελέστηκε η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ζάμπιας κ. Ιωακείμ, συλλειτουργούντος του οικείου Ποιμενάρχου κ. Ιγνατίου και τη συμμετοχή πολλών κληρικών και πλήθους λαού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου