ΤΟΠΙΚΑ

Πορεία διαμαρτυρίας από τοπικά σωματεία

πορεία-διαμαρτυρίας-από-τοπικά-σωματ-426998

Βασικά αιτήματα η διασφάλιση της εργασίας, της επιβίωσης των νοικοκυριών και το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία στο κέντρο του Βόλου πραγματοποίησαν χθες το πρωί σωματεία και φορείς της περιοχής.

Οι συγκεντρωμένοι διαδήλωσαν την αντίθεσή τους στο κύμα ακρίβειας, απαίτησαν ουσιαστικά μέτρα προστασίας για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων και των πανεπιστημίων και διατράνωσαν την απόφασή τους να παλέψουν, για να μείνει στα χαρτιά ο νόμος Χατζηδάκη που καταργεί το οκτάωρο. Παράλληλα απαίτησαν την κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων της τωρινής, αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Ο Κώστας Στεργίου πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας» στην ομιλία του τόνισε: «Τα 40 δισ. ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης, τα οποία θα κληθούμε να πληρώσουμε έμμεσα και άμεσα η κάθε λαϊκή οικογένεια μέσα από τη φορολόγησή, συνοδεύονται από αντιλαϊκά προαπαιτούμενα. Αυτά τα δις δεν θα κατευθυνθούν σε δαπάνες αναγκαίες για τη βελτίωση των όρων ζωής, όπως για την χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος Υγείας. Ούτε ευρώ δεν θα πάει για τα άμεσα μέτρα που σχετίζονται με την υγιεινή και ασφαλή λειτουργία των σχολείων μέσα στην πανδημία, όπως διεκδικούν γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές».

Παράλληλα κάλεσε τους εργαζόμενους σε αγωνιστική κινητοποίηση, τονίζοντας ότι «με την ισχυροποίηση των σωματείων μας, με την οργάνωσή μας σε κάθε χώρο δουλειάς θα μπορέσουμε αυτό το νομοσχέδιο να το αφήσουμε στα χαρτιά.

Καλούμε ιδιαίτερα την εργαζόμενη νεολαία, που δοκιμάζεται και θα δεχτεί ακόμα πιο ισχυρές πιέσεις μέσα στους χώρους δουλειάς, να πει «ως εδώ», να οργανωθεί στα Σωματεία της, να διεκδικήσει ζωή και δουλειά με δικαιώματα. Τώρα είναι η ώρα να δείξουμε την δύναμή μας. Ο ιδρώτας και κόπος της σημερινής γενιάς, αλλά και όλων των προηγούμενων δεν διαπραγματεύονται. Ολοι λοιπόν στη μάχη, όλοι στον αγώνα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου