ΤΟΠΙΚΑ

Διαμαρτυρία καθηγητών στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας

διαμαρτυρία-καθηγητών-στη-διεύθυνση-430149

Ανησυχία για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων και τα προβλήματα σε τοποθετήσεις εκπαιδευτικών

Με έκδηλη την ανησυχία και βασικό αίτημα το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε χθες στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, με πρωτοβουλία της ΕΛΜΕ Μαγνησίας. Καταγγέλλοντας την εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας για τοποθετήσεις και υπηρεσιακές μεταβολές εκπαιδευτικών, το ΔΣ της ΕΛΜΕ Μαγνησίας έθεσε αίτημα για επανάληψη της διαδικασίας, λίγες μέρες πριν το πρώτο κουδούνι.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Με αιχμή του δόρατος το αίτημα για καθολικό εμβολιασμό των εκπαιδευτικών, επαναλαμβανόμενα, δωρεάν, διαγνωστικά και εργαστηριακά τεστ για μαθητές και εκπαιδευτικούς χωρίς διακρίσεις και πυκνότερα δρομολόγια για τη μεταφορά των μαθητών, προκειμένου να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός, οι καθηγητές εξέφρασαν την ανησυχία τους.

«Μεγάλο όπλο για την αντιμετώπιση της πανδημίας» χαρακτηρίζει το εμβόλιο η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, Μαρία Γιαννουλή, υπογραμμίζοντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «καλούμε όσους συναδέλφους δεν έχουν εμβολιαστεί, να προστρέξουν και να το πράξουν έγκαιρα, για να χτίσουμε το τείχος ανοσίας, που είναι αναγκαίο για την αντιμετώπιση της πανδημίας».

Παράλληλα η κ. Γιαννουλή υπενθυμίζει ότι υπάρχει ακόμη σειρά αιτημάτων που παραμένει σε εκκρεμότητα και αφορά στην ασφαλή λειτουργία των σχολείων. «Διεκδικούμε, ως εκπαιδευτικοί, μέτρα, τα οποία δεν εφαρμόστηκαν. Ζητούμε επί δύο χρόνια να γίνει αραίωση των μαθητών στα τμήματα, αλλά δεν αναλήφθηκε μέριμνα. Πώς θα αποφευχθεί ο συγχρωτισμός, όταν έχουμε πολυπληθή τμήματα των 26 και 27 ατόμων; Αναφέρομαι στον κεντρικό ιστό της πόλης και όχι στα περιφερειακά σχολεία» διευκρινίζει.

Εξίσου βασικό το αίτημα της αύξησης του μόνιμου προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία, με την πρόεδρο της ΕΛΜΕ Μαγνησίας να εκφράζει την έντονη ανησυχία της για την πορεία της πανδημίας και τον μεγάλο αριθμό των νέων κρουσμάτων, που καταγράφονται καθημερινά.

Τοποθετήσεις εκπαιδευτικών

Μεταξύ των βασικών ζητημάτων αιχμής, που έθεσαν οι εκπρόσωποι της ΕΛΜΕ Μαγνησίας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, είναι οι τοποθετήσεις και οι υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών.

«Αστοχη και άκαιρη» χαρακτηρίζει η κ. Γιαννουλή την εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, σύμφωνα με την οποία οριζόταν η 25η Αυγούστου ως χρόνος ολοκλήρωσης των τοποθετήσεων εκπαιδευτικών στα σχολεία της δευτεροβάθμιας.

«Αυτό δεν είναι εφικτό όταν τα σχολεία είναι κλειστά. Με κλειστά σχολεία δεν γίνεται τίποτα. Οι τοποθετήσεις είναι στον αέρα και θα επαναληφθούν. Αναφέρομαι στις τοποθετήσεις των συναδέλφων που αφορούν στη συμπλήρωση ωραρίου, αυτών που βρίσκονται στη διάθεση, αλλά και των αποσπασμένων και αναπληρωτών. Ολοι είναι αυτή τη στιγμή προσωρινά τοποθετημένοι» υπογραμμίζει η ίδια.

«Καταγγέλλουμε την εγκύκλιο που έστειλε το υπουργείο σχετικά με τις υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών» επισημαίνει η κ. Γιαννουλή, ενώ αναφέρει ότι «λάβαμε τη διαβεβαίωση από τον διευθυντή δευτεροβάθμιας, στον οποίο θέσαμε το συγκεκριμένο θέμα, ότι η διαδικασία θα επαναληφθεί και θα οριστικοποιηθεί πλέον η τοποθέτηση των εκπαιδευτικών».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου