ΤΟΠΙΚΑ

Λαθροθήρες απειλούν τα ζαρκάδια

λαθροθήρες-απειλούν-τα-ζαρκάδια-425922

 

 

Σε καταγγελίες για επίδοξους λαθροθήρες ζαρκαδιών στην περιοχή της Τσαγκαράδας προχώρησαν κάτοικοι μετά την εμφάνιση στην περιοχή μετά από πολλά χρόνια των όμορφων τετράποδων. Το κυνήγι του ζαρκαδιού απαγορεύεται στην Ελλάδα από τον πρώτο νόμο περί θήρας του 1929.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αλίκη Φωτιάδου

Ιδιαίτερα ανήσυχοι χθες κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής της Τσαγκαράδας επικοινώνησαν με τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ και ενημέρωσαν πως στην περιοχή τους μετά από πολλά χρόνια εμφανίστηκαν ζαρκάδια τα οποία όμως φοβούνται πως θα γίνουν θύματα των λαθροκυνηγών.

Το ζαρκάδι άλλωστε αποτελεί το όνειρο των περισσότερων κυνηγών τριχωτού θηράματος στη χώρα μας καθώς περιμένουν κάποια στιγμή να επιτραπεί το κυνήγι του ώστε να απολαύσουν τον «απαγορευμένο καρπό», όπως άλλωστε συμβαίνει και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.

«Εδώ η περιοχή είναι μικρή και όλα ακούγονται και μαθαίνονται. Το χωριό έχει βουίξει ότι έχουν εμφανιστεί ζαρκάδια στο βουνό και άκουσα αρκετούς από αυτούς που κυνηγάνε να λένε ότι θα βγουν στο κυνήγι τους», αναφέρει κάτοικος της περιοχής.

Ο ίδιος αναφέρει πως πρέπει οι περιοχές που επιτρέπεται η θήρα να ελέγχονται, ενώ τόνισε ότι θα πρέπει να γίνονται γενικότερα τακτικοί έλεγχοι ώστε να συλλαμβάνονται όσοι παραβαίνουν την νομοθεσία για το κυνήγι. «Γιατί να μην τα σκοτώσουν άμα ξέρουν ότι δεν θα τους πιάσει κανείς;» αναρωτήθηκε.

Ερωτηθείς ο Δασάρχης Βόλου Νίκος Ντίτορας για το κυνήγι του ζαρκαδιού τόνισε πως υπάρχουν αρκετά σημεία στα οποία ζουν στην περιοχή της Μαγνησίας, ωστόσο δεν ανακοινώνονται για να την προστασία του ζώου, ενώ τόνισε ότι σε περίπτωση που το Δασαρχείο στη διάρκεια ελέγχων αντιληφθεί λαθροθηρία «θα είμαστε αμείλικτοι και οι κυρώσεις θα είναι πάρα πολύ μεγάλες».

Τονίζεται τέλος ότι οι έλεγχοι για το κυνήγι γίνονται από τους υπαλλήλους του Δασαρχείου επικουρικά με την Ομοσπονδιακή θηροφυλακή την οποία απαρτίζουν μέλη των κυνηγετικών συλλόγων Ελλάδος.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου