ΤΟΠΙΚΑ

Υδροδότηση σταγόνα – σταγόνα

υδροδότηση-σταγόνα-σταγόνα-425738

Από το μεσημέρι μειώθηκε χθες η πίεση του νερού στο δίκτυο της ΔΕΥΑΜΒ

Σταγόνα – σταγόνα… έπεφτε χθες το νερό από τις βρύσες νοικοκυριών στο Βόλο. Η πίεση στο δίκτυο της ΔΕΥΑΜΒ, μειώθηκε από νωρίς το μεσημέρι, προκειμένου να εξοικονομηθούν ποσότητες νερού, με αποτέλεσμα η υδροδότηση να γίνεται με το… σταγονόμετρο σε διαμερίσματα σε ψηλούς ορόφους πολυκατοικιών, κυρίως στις βόρειες συνοικίες της πόλης.

Η χρονική επέκταση της μείωσης της πίεσης του νερού από τις μεσημεριανές ώρες, εντάσσεται στα μέτρα που αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΜΒ, μόλις την περασμένη Δευτέρα, με στόχο την εξοικονόμηση νερού.

Οπως είναι γνωστό, η απουσία έργων αλλά και ο άνομβρος χειμώνας, μείωσε τα υδατικά αποθέματα του Βόλου, με αποτέλεσμα τις δύο προηγούμενες εβδομάδες, χιλιάδες νοικοκυριά να μείνουν χωρίς σταγόνα νερού για ώρες ολόκληρες.

Σε εφαρμογή τέθηκε όμως σχεδόν το σύνολο των μέτρων για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας που έχει χτυπήσει την… πόρτα του Βόλου. Το πότισμα των πάρκων γίνεται μόνο κατά τις νυχτερινές ώρες, ενώ δόθηκε εντολή στις υπηρεσίες της ΔΕΥΑΜΒ, προκειμένου οι κοινόχρηστες βρύσες της Πορταριάς να κλείνουν τις νυχτερινές ώρες.

Σε εκκρεμότητα παραμένει η πρόσληψη οκτώ διμηνιτών οι οποίοι θα απασχοληθούν για την εφαρμογή των μέτρων αλλά και για τον εντοπισμό των πολιτών που σπαταλούν νερό χρησιμοποιώντας λάστιχα για το πότισμα των κήπων, αλλά και το πλύσιμο πεζοδρομίων και αυτοκινήτων. Σε αυτές τις περιπτώσεις δε, προβλέπεται και πρόστιμο ύψους 30 ευρώ.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου