ΤΟΠΙΚΑ

Πλώρη… αξιοποίησης για το λιμάνι ~ Ικανοποίηση στον ΟΛΒ που περιμένει το σήμα του ΤΑΙΠΕΔ

πλώρη-αξιοποίησης-για-το-λιμάνι-ικα-419248

Μετά την οριστική απάντηση του Πολεμικού Ναυτικού για την αλλαγή χωροθέτησης του ναύσταθμου, που οδεύει… για Αλμυρό – Ανακοίνωση του Χρ. Μπουκώρου

Ανοίγει ο δρόμος πλέον για την αξιοποίηση του λιμανιού του Βόλου, μετά την οριστική απάντηση του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού στη διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Βόλου, σύμφωνα με την οποία το Πολεμικό Ναυτικό δεν θα εγκατασταθεί εντός του κεντρικού λιμένος Βόλου.

Την πληροφόρηση ότι εντός της ημέρας επίκειται να δημοσιοποιηθεί η οριστική απόφαση του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού παρείχε νωρίς χθες το πρωί ο βουλευτής Μαγνησίας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Χρήστος Μπουκώρος, όπως και έγινε λίγο αργότερα.

«Σε συνέχεια σχετικής αλληλογραφίας και κατόπιν εξέτασης, αξιολόγησης κι ετέρων εναλλακτικών λύσεων, σχετικά με την παραχώρηση/ανάπτυξη υποδομών στον λιμένα Βόλου για επαύξηση επιχειρησιακών δυνατοτήτων του Πολεμικού Ναυτικού, δεν απαιτείται δέσμευση περιοχής λιμένα για την ανάπτυξη υποδομών του Πολεμικού Ναυτικού», ενημέρωσε εγγράφως τον ΟΛΒ το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού.

Η εξέλιξη αυτή ανοίγει οριστικά τον δρόμο για την ταχεία αξιοποίηση του λιμανιού μέσω προκήρυξης διεθνούς διαγωνισμού.

Οπως είχε αναφέρει και σε προηγούμενη ανακοίνωσή του ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος, η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων προσανατολίζεται προς εγκατάσταση των αποβατικών δυνάμεων του Πολεμικού Ναυτικού στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Αλμυρού.

Σε σύντομη δήλωσή του ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος τονίζει: «Αναμένουμε ότι το ΤΑΙΠΕΔ, που είναι και το αρμόδιο όργανο, θα κινήσει με ταχύτητα τις διαδικασίες για τον διεθνή διαγωνισμό, προκειμένου το λιμάνι του Βόλου, αλλά και ολόκληρη η Κεντρική Ελλάδα να ανακτήσουν τις ελπίδες οικονομικής ανάκαμψης. Το σπουδαίο λιμάνι του Βόλου είχε περιπέσει σε μαρασμό τις τελευταίες τρεις, τέσσερις δεκαετίες. Είναι ώρα να αλλάξουμε πορεία και να αξιοποιήσουμε τον μεγαλύτερο οικονομικό πνεύμονα της Κεντρικής Ελλάδας, που είναι το λιμάνι του Βόλου».

Ικανοποίηση στη διοίκηση του ΟΛΒ

Στον Οργανισμό Λιμένος Βόλου επικρατεί ικανοποίηση μετά τη συγκεκριμένη απόφαση, αφού πλέον μπορούν να προχωρήσουν απρόσκοπτα τα σχέδια για την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού.

Σε δήλωσή του ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΒ, Σωκράτης Αναγνώστου, αναφέρει ότι πλέον αποδεσμεύεται το λιμάνι από το Πολεμικό Ναυτικό και είναι καλό για την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων του.

Υπενθυμίζεται ότι η πρόθεση του ΤΑΙΠΕΔ ήταν να βγάλει την προκήρυξη ενδιαφέροντος για τη διάθεση του 67% του Οργανισμού Λιμένος Βόλου μαζί με αυτή του Ηρακλείου στις αρχές Απριλίου, για την οποία υπήρχαν πληροφορίες για έντονο ενδιαφέρον. Ωστόσο ο σχεδιασμός του Πολεμικού Ναυτικού είχε παγώσει τη σχετική διαδικασία για τον Βόλο με τα στελέχη του να διερευνούν τη χωροθέτηση εντός του εμπορικού λιμένα του Βόλου και να εξετάζουν πώς μπορεί να γίνει.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου