ΤΟΠΙΚΑ

Γρίφος το πρόβλημα των εργαζομένων ΤΗΣ ΚΕΚΑΝΕΜ

γρίφος-το-πρόβλημα-των-εργαζομένων-τη-413225

Με προσφυγή στην Επιθεώρηση Εργασίας συνέχισαν χθες οι εργαζόμενοι του ΚΕΚ της ΚΕΚΑΝΑΜ Α.Ε. τον αγώνα τους για τη διεκδίκηση δεδουλευμένων 15 περίπου μηνών, ενώ παραβρέθηκαν και στη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, με τον πρώην Διευθυντή της Εταιρείας Βασίλη Τριανταφύλλου να έρχεται σε δριμεία αντιπαράθεση τόσο με τον Περιφερειάρχη, όσο και το Σώμα στην πλειοψηφία του.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αλίκη Φωτιάδου

Οπως επεσήμανε ο Κώστας Αγοραστός, αν και το Περιφερειακό Συμβούλιο έχει πάρει ομόφωνη απόφαση να μεταφερθούν οι εργαζόμενοι στην Περιφέρεια, ωστόσο εξαιτίας γραφειοκρατικών αγκυλώσεων μέχρι σήμερα κάτι τέτοιο δεν έχει καταστεί δυνατό, ενώ σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη μόλις χθες εστάλησαν ξανά όλοι οι φάκελοι των εργαζομένων στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

«Είναι αμετάκλητη βούλησή μας να έρθουν οι εργαζόμενοι στην Περιφέρεια», τόνισε ο Περιφερειάρχης με τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Απόστολο Παπατόλια να του ασκεί κριτική και να τον κατηγορεί για ολιγωρία. «Η 11μηνη καθυστέρηση που υπάρχει δεν αποτελεί δικαιολογία και οφείλεται στο αρτηριοσκληρωτικό τρόπο με τον οποίο ερμηνεύετε το Νόμο, διαφορετικά θα είχαμε τελειώσει τώρα», επεσήμανε ο κ. Παπατόλιας.

Από την πλευρά του ο Κώστας Πουλάκης, επικεφαλής της «Θεσσαλίας της Αλληλεγγύης και της Οικολογίας», επεσήμανε πως με το να επικαλείται το Σώμα διαδικαστικά και νομικά «κωλύματα» προσβάλλει τους εργαζομένους, ενώ αναφέρθηκε και σε τρεις εργαζομένους στο Βόλο, στον Αθλητικό Οργανισμό και την ΕΚΠΟΛ, που είναι επίσης εδώ και 15 μήνες απλήρωτοι και συνεχίζουν να πηγαίνουν κανονικά στην εργασία τους.

Όπως εξήγησε ο κ. Αγοραστός αυτή τη στιγμή η Περιφέρεια και να θέλει να τους πληρώσει δεν έχει τη δυνατότητα αν δεν μεταφερθούν πρώτα, αφού φαίνεται να μην εργάζονται πουθενά. «Πρώτος εγώ θέλω να πληρωθούν αυτοί οι άνθρωποι, αλλά δεν γίνεται» και απέδωσε την ευθύνη για τις όποιες καθυστερήσεις στην κ. Γερακούδη η οποία και καθυστερεί να δώσει τις προβλεπόμενες από το νόμο εγκρίσεις.

Παρεμβαίνοντας ο πρώην Διευθυντής της ΚΕΚΑΝΕΜ Βασίλης Τριανταφύλλου τόνισε πως έχουν προτείνει στην Περιφέρεια βάσει του άρθρου 198 να προχωρήσει σε αναδοχή χρέους, με τον Περιφερειάρχη να απαντά πως κάτι τέτοιο δεν στέκει νομικά και τον κ. Τριανταφύλλου να τον κατηγορεί για λαϊκισμό.

«Αγγίζεται τα όρια του λαϊκισμού, Περιφερειάρχα. 14 μήνες απλήρωτοι και έρχονται Χριστούγεννα. Αυτό είναι το πρώτα ο άνθρωπος;» φώναζε ο κ. Τριανταφύλλου, με τον κ. Αγοραστό να του απαντά ότι η ευαισθησία του Συμβουλίου φαίνεται στο γεγονός πως κάνει τα πάντα για να μεταφερθούν οι εργαζόμενοι, ωστόσο δεν θα ακολουθήσει διαδικασίες που δεν έχουν νομική ισχύ.

«Μη με κοιτάς εμένα απειλητικά» έλεγε στον κ. Αγοραστό φεύγοντας από την αίθουσα ο κ. Τριανταφύλλου, με το Σώμα να φωνάζει και να του ζητά να αποχωρήσει, ωστόσο μία ώρα περίπου μετά επέστρεψε ζητώντας συγνώμη για τη συμπεριφορά του. «Παραφέρθηκα. Η προηγούμενη συμπεριφορά μου δεν με εκφράζει, γι’ αυτό και ζητώ συγνώμη για τη σκληρή στάση μου. Περιμένουμε με αγωνία τη συνέχεια».

Τονίζεται πάντως πως στην προσφυγή τους στο ΣΕΠΕ Μαγνησίας, έχοντας και τη συμπαράσταση του Ε.Κ. Βόλου, οι εργαζόμενοι τόνισαν ότι έως τώρα δεν υπήρξε εμπράκτως καλή πρόθεση από την πλευρά της Εταιρίας ή της Περιφέρειας για πληρωμή τους και για πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών τους, ούτε κάποια επικοινωνία, πέραν κάποιων αόριστων υποσχέσεων των εκκαθαριστών πως «δεν θα χάσουν τα λεφτά τους»!

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου