ΤΟΠΙΚΑ

Αυξάνονται οι καταλήψεις στη Μαγνησία

αυξάνονται-οι-καταλήψεις-στη-μαγνησί-413179

Αυξάνονται τα λουκέτα στα σχολεία της Μαγνησίας, με τους μαθητές να διαμαρτύρονται για ζημιές και ελλείψεις που υπάρχουν στα κτήρια. Χθες υπό κατάληψη τελούσαν έξι σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ η ΕΠΑ.Σ Ν. Ιωνίας συνεχίζει την πολυήμερη κατάληψη με τους σπουδαστές να διεκδικούν την κατοχύρωση των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:

Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου

Κλειστά ήταν χθες τα 7ο Γυμνάσιο Βόλου, 7ο Λύκειο Βόλου, 1ο Λύκειο Ν. Ιωνίας, 2ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, 6ο Λύκειο Βόλου, Λύκειο Αγριάς και η ΕΠΑ.Σ Ν. Ιωνίας.

Οι μαθητές στα αιτήματά τους κάνουν λόγω για τις ελλείψεις σχολικών βιβλίων που συνεχίζουν να υφίστανται, για την υποχρηματοδότηση της Παιδείας, αλλά και για ζημιές που υπάρχουν στα σχολικά τους κτήρια.

Στο Λύκειο Αγριάς οι μαθητές διαμαρτύρονται για ζημιές στα κάγκελα του προαυλίου, για έλλειψη καλάθων απορριμμάτων, για φθορές σε πόρτες και παράθυρα, ενώ παρόμοια προβλήματα θέτουν και οι μαθητές του 1ου Λυκείου Ν. Ιωνίας.

Από την άλλη πλευρά οι μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, σχολείο στο οποίο θα πρέπει σύμφωνα με την πρόσφατη απόφαση της Περιφερειακής Διευθύντριας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας να πραγματοποιηθούν μαθήματα και το Σάββατο, διαμαρτυρήθηκαν για τη ματαίωση σχολικής εκδρομής βάζοντας λουκέτο στο σχολείο τους.

Η απόφαση της Περιφερειακής Διευθύντριας Εκπαίδευσης που θέλει την αναπλήρωση μαθημάτων και το Σάββατο, με την ταυτόχρονη περικοπή περιπάτων και εκδρομών έχει προκαλέσει αναστάτωση στη μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα.

Σύμφωνα με εκπαιδευτικούς κύκλους η απόφαση αυτή πιθανώς να ανανεωθεί μιας και οι καταλήψεις συνεχίζονται και μάλιστα αυξάνονται, έτσι ώστε να προστεθούν στον κατάλογο των σχολείων που θα πραγματοποιήσουν επιπλέον μαθήματα και άλλα σχολεία που τώρα βρίσκονται σε κατάληψη.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου