ΤΟΠΙΚΑ

Νέα πρόσωπα στη διοίκηση ΕΚΒ λόγω συνταξιοδοτήσεων

νέα-πρόσωπα-στη-διοίκηση-εκβ-λόγω-συντ-398805

Η ΔΑΣ ΕΣΑΚ αρνήθηκε να προτείνει τον αντικαταστάτη του Γιώργου Ρούσσα, αντιπρόεδρο μέχρι πρότινος της διοίκησης του ΕΚΒ. Στη χθεσινή ολομέλεια βάσει του άρθρου 18 του καταστατικού κινήθηκε η διαδικασία για την αντικατάσταση του κ. Ρούσσα που έχει συνταξιοδοτηθεί.

Το θέμα ωστόσο προκάλεσε την αντίδραση της ΔΑΣ-ΕΣΑΚ που δια του Μιχ. Τριανταφυλλίδη κατηγόρησε την πλειοψηφία ότι κάθε φορά που δέχεται κριτική για τη δράση της ανασύρει θέμα αποχώρησης του κ. Ρούσσα. «Η διαδικασία αυτή είναι καθαρά προσχηματική. Επεμβαίνετε στην παράταξή μας με απαράδεκτο τρόπο και αναδεικνύετε το θέμα κάθε φορά ως μπαμπούλα, λες και το πρόβλημα της εργατικής τάξης είναι η παραίτηση του κ. Ρούσσα οκτώ μήνες πριν από το συνέδριο του ΕΚΒ…» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τριανταφυλλίδης.

Απαντώντας ο πρόεδρος του ΕΚΒ Θαν. Παπαδημόπουλος, επεσήμανε ότι είναι θέμα καταστατικού που δεν τίθεται καν σε ψηφοφορία και πλέον τη θέση του κ. Ρούσσα στη διοίκηση καταλαμβάνει ο Βασίλης Λινάρδος. Για το θέμα τοποθετήθηκαν επίσης οι κ.κ. Βασιλείου, Λαγοδόντης και Κωνσταντίνου, υπογραμμίζοντας ότι θα έπρεπε τόσο καιρό να έχει λυθεί το θέμα από τον ίδιο τον κ. Ρούσσα, όπως έγινε αντίστοιχα και με άλλους συνδικαλιστές που όταν συνταξιοδοτήθηκαν υπέβαλαν την παραίτησή τους για να αντικατασταθούν από νεότερα μέλη στη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Βόλου.

Σημειώνεται ότι στη χθεσινή συνεδρίαση έγινε επίσης η αντικατάσταση της κ. Αλεξίας Ροδίου από την ΠΑΣΚΕ που αποχώρησε. Τη θέση της κατέλαβε ο Απόστολος Παπατόλιας από το εργοστασιακό σωματείο της ΜΕΤΚΑ.

Β.Κ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου