ΤΟΠΙΚΑ

ΔΙΕΜΗΝΥΣΕ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΑΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΛΟ

διεμηνυσε-ο-γιαννησ-δημαρασ-απο-το-βολ-398812

Τη δημιουργία ενός κοινωνικού, προοδευτικού μετώπου μακριά από κομματικές ταυτότητες διαβλέπει ως μοναδική ελπίδα για την έξοδο της χώρας από το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Άρματος Πολιτών Γιάννης Δημαράς, όπως τόνισε χθες σε διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο περιοδείας του στο Βόλο.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αλίκη Φωτιάδου

Το παραπάνω επεσήμανε ο κ. Δημαράς απαντώντας σε ερώτηση του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ για το αν ο διάλογος που ξεκίνησε πρόσφατα μεταξύ κομμάτων και κινήσεων του αριστερού χώρου, στον οποίο συμμετέχει και ο ίδιος, πρόκειται να φέρει κάποιο αποτέλεσμα και τόνισε ωστόσο πως δεν είναι ιδιαίτερα αισιόδοξος ότι θα υπάρξει αίσια έκβαση.

«Τα πράγματα δεν είναι απλά και μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για πολιτικούς χώρους που εκπροσωπούνται από πρόσωπα που δεν μιλάνε καν μεταξύ τους. Το θέμα είναι να δημιουργηθεί ένα ισχυρό κοινωνικό μέτωπο χωρίς κομματικό χαρακτήρα» τόνισε ο κ. Δημαράς.

Ο ίδιος σημείωσε πως σήμερα η χώρα ζει υπό καθεστώς ιδιότυπης κοινοβουλευτικής δικτατορίας και χαρακτήρισε το λαό όμηρο της κυβέρνησης Παπαδήμου. «Κάποιοι αποφάσισαν να ορίσουν πρωθυπουργό το Λουκά Παπαδήμο που μέχρι πρότινος ήταν σύμβουλος του Γ. Παπανδρέου και σήμερα ο πρώην πρωθυπουργός είναι σύμβουλος του πρώην συμβούλου του! Συμβαίνουν συγκλονιστικά πράγματα» τόνισε δηλώνοντας θυμωμένος και κάλεσε τους πολίτες να σηκωθούν από τον καναπέ και να αγωνιστούν, αν οι ίδιοι και τα παιδιά τους δεν θέλουν να είναι σκλάβοι του ΔΝΤ και των δανειστών μας.

Σε ό,τι αφορά τις εκλογές ο Γ. Δημαράς δήλωσε πως είναι ο μόνος τρόπος να διασωθεί το Σύνταγμα, ενώ αναφερόμενος στο πολυνομοσχέδιο που επίκειται προς συζήτηση και ψήφιση την Πέμπτη για την περικοπή μισθών στον ιδιωτικό τομέα διαβεβαίωσε θα το καταψηφίσει.

Ο κ. Δημαράς δεν παρέλειψε να μιλήσει και για τη διαγραφή του από το ΠΑΣΟΚ επειδή δεν δέχτηκε να ψηφίσει το Μνημόνιο, κάνοντας λόγο για εκβιασμό και αντιδημοκρατική ενέργεια του πρώην πρωθυπουργού που τον διέγραψε ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η ψηφοφορία και χωρίς να συνέλθει κανένα όργανο για την αποπομπή του από το κόμμα.

Τονίζεται πως ο κ. Δημαράς συνοδευόταν από τον πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Φθιώτιδας Γιάννη Βαθιά και τα τοπικά στελέχη Νίκο Παύλου και Γ. Τσικουρκιτούδη.

Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη

Τα έργα και οι δράσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη καθώς και οι βασικές προτεραιότητες της Περιφέρειας Θεσσαλίας συζητήθηκαν στη διάρκεια της συνάντησης που είχε ο κ. Δημαράς με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστό.

Στην ατζέντα των δυο ανδρών κυρίαρχο θέμα αποτέλεσαν τα έργα του ΕΣΠΑ αλλά και η στρατηγική της Περιφέρειας Θεσσαλίας σε τομείς όπως ο τουρισμός και ο αγροδιατροφικός τομέας, ενώ ο κ. Αγοραστός ενημέρωσε τον κ. Δημαρά για τα έργα στους τομείς της υγείας, του πολιτισμού, του τουρισμού καθώς και τα έργα που αφορούν στις κτηριακές υποδομές της πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου