ΤΟΠΙΚΑ

Αντιμετωπίζει τον καρκίνο με χαμόγελο ~ Βολιώτισσα με δύναμη ψυχής

αντιμετωπίζει-τον-καρκίνο-με-χαμόγελ-39659

Η Βασιλική Καλούτσα στέλνει μηνύματα ζωής και αισιοδοξίας με το έργο της

Προτάσσει αισιόδοξες σκέψεις κόντρα στις δυσοίωνες προβλέψεις και αντιμετωπίζει τα βιώματά της ως εφαλτήριο δημιουργίας και μηνυμάτων ζωής. Η 49χρονη Βολιώτισσα Βασιλική Καλούτσα αντιμετώπισε με δύναμη ψυχής τον καρκίνο του μαστού, αγωνίστηκε σκληρά πέντε χρόνια και κέρδισε με πολύ κουράγιο τη μάχη της ζωής.

Τα φωτογραφικά έργα που παρουσιάζει στο Αχίλλειο, μεταφέρουν σε όλους μηνύματα ελπίδας, υπενθυμίζοντας με τον πλέον βιωματικό τρόπο, ότι ο καρκίνος δεν είναι το τέλος, αλλά, αντίθετα, σηματοδοτεί μια νέα αρχή.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, με αφορμή τα εγκαίνια της έκθεσης, η πολύ δυναμική Βολιώτισσα, υπογραμμίζει ότι «συμπληρώνω επτά χρόνια μετά την περιπέτεια της υγείας μου, παρά τις ιατρικές διαγνώσεις που έκαναν λόγο για μετάσταση, λόγω της επιθετικής μορφής του καρκίνου». Επτά χρόνια μετά, αντιμετωπίζει με πλατύ χαμόγελο και αισιόδοξη διάθεση τη ζωή, χωρίς κανένα πρόβλημα υγείας, έχοντας την αμέριστη συμπαράσταση της οικογένειάς της, του συζύγου και της κόρης της, αλλά και αγαπημένων φίλων.

«Θεωρώ ότι ακόμα παλεύω, αλλά έχω θετική στάση απέναντι στη ζωή, αγαπώ τη ζωή, θέλω να είμαι η νίκη της δικής μου ζωής, να σκορπίζω γύρω μου την αισιοδοξία, το χαμόγελο και να δείξω στους ανθρώπους ότι ο καρκίνος δεν είναι μια κατάρα. Είναι απλά μια ώθηση του ίδιου μας του εαυτού για αλλαγές, μεγάλες αλλαγές» υπογραμμίζει η ίδια.

Η εικαστικός, θέλοντας να δώσει ένα μήνυμα αισιοδοξίας, θετικής στάσης στη ζωή και εσωτερικής δύναμης, αυτοφωτογραφίζεται και φωτογραφίζει γυναίκες της διπλανής πόρτας που έχουν δώσει τη δική τους μάχη ενάντια στην ασθένεια.

Τα έσοδα από την έκθεση θα διατεθούν για την υποστήριξη του Συλλόγου Καρκινοπαθών Ν. Μαγνησίας.

Η φιλοσοφία της παραπάνω έκθεσης, που διοργανώνεται από το Σύλλογο Καρκινοπαθών Μαγνησίας, εστιάζεται στις έννοιες της αισιοδοξίας, της ελπίδας και πάνω απ’ όλα της ζωής. Όπως επισημαίνει η πρόεδρος του Συλλόγου, Ελένη Φουστούκου «πρέπει να εκλείψει ο φόβος και οι προκαταλήψεις για τον καρκίνο. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι είναι μια ασθένεια, που με την βοήθεια της επιστήμης θεραπεύεται». Το αίτημα της στελέχωσης του Ογκολογικού τμήματος του νοσοκομείου, με δεύτερο Ογκολόγο γιατρό παραμένει, προκειμένου να βοηθηθούν όσοι έρχονται αντιμέτωποι με τον καρκίνο.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως και το Σάββατο 1η Νοεμβρίου και λειτουργεί 10.00 – 13.30 και 17.30 – 21.00 για το κοινό, δίνοντας κίνητρα για αισιόδοξες σκέψεις και δημιουργία, μα πάνω απ’ όλα για ζωή.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου