ΤΟΠΙΚΑ

Στο πειθαρχικό δύο αρνητές γιατροί από τον Βόλο

στο-πειθαρχικό-δύο-αρνητές-γιατροί-απ-393525

Στο πειθαρχικό συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας παραπέμπονται δύο αρνητές γιατροί από τον Βόλο, μέλη του ΙΣΜ, μετά από απόφαση που έλαβε το διοικητικό συμβούλιο. Το πειθαρχικό όργανο καλείται να αποφασίσει, αν οι συγκεκριμένοι λειτουργοί της υγείας έβλαψαν τη δημόσια υγεία και παραπλάνησαν πολίτες εν μέσω πανδημίας.

Οι δύο υγειονομικοί με δημόσιες αναφορές στους στα social media και στο πλαίσιο ιατρικών συμβουλών που τους ζητήθηκαν φέρεται να αμφισβητούσαν ότι υπάρχει κορονοϊός και να απέτρεπαν πολίτες να εμβολιαστούν κατά του ιού.

Σε βάρος των δύο γιατρών είχαν κατατεθεί επώνυμες καταγγελίες από πολίτες. Τα όσα καταγγέλθηκαν διερευνήθηκαν και κρίθηκε ότι υπάρχουν «ενδείξεις πως οι συγκεκριμένοι γιατροί εξέφραζαν απόψεις που δεν συνάδουν με την επιστημονική κοινότητα και στρέφονται κατά της προστασίας της δημόσιας υγείας», όπως τόνιζαν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ πηγές προσκείμενες στον Ιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας.

Την υπόθεση ότι δύο Βολιώτες γιατροί βρίσκονται στο μικροσκόπιο ελέγχου από τον Ιατρικό Σύλλογο είχε αποκαλύψει ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα τον περασμένο Ιούλιο.

Στην προχθεσινή συνεδρίαση η διοίκηση του Ιατρικού Συλλόγου ενέκρινε την εισήγηση μέλους του Συλλόγου που είχε αναλάβει στο πλαίσιο προκαταρκτικής να συγκεντρώσει στοιχεία για δύο γιατρούς.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας κλήθηκαν στον Ιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας για να τοποθετηθούν επί των καταγγελιών οι δύο γιατροί, όπως επίσης και οι καταγγέλλοντες.

Εχει επίσης συγκεντρωθεί οπτικοακουστικό υλικό (βίντεο και δημόσιες τοποθετήσεις στα social media) με αναφορές που αμφισβητούν ότι υπάρχει κορονοϊός και ότι το εμβόλιο παρέχει ανοσία έναντι του covid 19.

Το υλικό τέθηκε υπόψη του διοικητικού συμβουλίου που συνεδρίασε προχθές και όλα τα μέλη συμφώνησαν με την εισήγηση οι δύο γιατροί να παραπεμφθούν στο πειθαρχικό συμβούλιο.

Υπογραμμίζεται πως το πειθαρχικό συμβούλιο είναι επταμελές και είναι ανεξάρτητο όργανο από τη διοίκηση του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας.

Εφόσον ληφθεί απόφαση να τιμωρηθούν πειθαρχικά οι δύο γιατροί, προβλέπεται η επιβολή κυρώσεων για παράβαση του Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας (Ν. 3418/2005) αφενός, αφετέρου για παραπλάνηση και παραπληροφόρηση των πολιτών με μη τεκμηριωμένες και επιστημονικά παραδεκτές απόψεις για τον Covid-19 και τον εμβολιασμό.

Οι πειθαρχικές κυρώσεις περιλαμβάνουν από απλή επίπληξη, μέχρι την επιβολή προστίμου ή τη διαγραφή του μέλους από τον σύλλογο για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Η διαβάθμιση της πειθαρχικής ποινής συναρτάται κάθε φορά με τη σοβαρότητα του παραπτώματος.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου