ΤΟΠΙΚΑ

Καμπάνες για τον καρεκλοπόλεμο  

καμπάνες-για-τον-καρεκλοπόλεμο-393710

Καμπάνες για τον καρεκλοπόλεμο κατά αστυνομικών σε καφενείο στον οικισμό Ρομά Αλιβερίου τον περασμένο Ιούλιο. Οι τρεις συλληφθέντες, ο ιδιοκτήτης του καταστήματος ηλικίας 42 χρόνων και δύο θαμώνες, αδέρφια, ηλικίας 43 και 41 ετών, δικάστηκαν χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου και καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης από 5 μέχρι 38 μήνες.

Ο εισαγγελέας έδρας Βάιος Παπαϊωάννου, στην αγόρευσή του επισήμανε ότι το Αλιβέρι πρέπει να επιστρέψει στη νομιμότητα. «Είναι απαράδεκτο να λειτουργεί η περιοχή σαν γκέτο.

Να μην μπορούν οι αστυνομικοί να πλησιάσουν την περιοχή. Να πουλάνε τα σπίτια τους οι ιδιοκτήτες της περιοχής και να μην ενδιαφέρεται κανένας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο εισαγγελέας ζήτησε από το δικαστήριο να επιβάλει ποινές που θα αναγκάσουνι τους κατοίκους της περιοχής να συμμορφωθούν.

Το επεισόδιο σημειώθηκε στις 14 Ιουλίου 10 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα. Αστυνομικοί της ΟΠΚΕ κλήθηκαν να επέμβουν μετά από κλήση στο «100» για διατάραξη κοινής ησυχίας.

Όταν προσέγγισαν το καφενείο, συνάντησαν μία πρωτόγνωρη κατάσταση. Δύο θαμώνες άρχισαν να τους πετούν ξύλινες καρέκλες και τραπέζια, ενώ τους εξύβρισαν και τους απειλούσαν «θα σας σκοτώσουμε».

Οι άνδρες της ΟΠΚΕ ακινητοποίησαν και συνέλαβαν τους δύο άνδρες, όπως και τον ιδιοκτήτη του καταστήματος, ο οποίος αρνήθηκε έλεγχο στο καφενείο του, δεν επεδείκνυε τα στοιχεία της ταυτότητάς του, ούτε δεχόταν να επιβιβαστεί στο περιπολικό και να ακολουθήσει τους αστυνομικούς στο Τμήμα.

Υπέστησαν όμως, εκδορές και μώλωπες στα χέρια. Ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου χθες οι τρεις δράστες υποστήριξαν για να δικαιολογηθούν για τις πράξεις τους ότι ήταν μεθυσμένοι.

Είπαν ότι τιμούν και σέβονται την Αστυνομία και τόνισαν ότι επρόκειτο για κακιά στιγμή.

Δεν έπεισαν ωστόσο, το δικαστήριο.

Ο ιδιοκτήτης του καφενείου κρίθηκε ένοχος για απείθεια και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 5 μηνών με τριετή αναστολή εφέσιμη, ο 38χρονος κρίθηκε ένοχος για βία κατά υπαλλήλων, επικίνδυνη σωματική βλάβη, εξύβριση διά λόγου, απειλή και απείθεια και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 38 μηνών και ο 24χρονος αδερφός του σε ποινή φυλάκισης 24 μηνών και 20 ημερών για τις ίδιες κατηγορίες.

Το δικαστήριο αναγνώρισε το ελαφρυντικό του σύννομου βίου μόνο στον 24χρονο, ενώ ο εισαγγελέας προειδοποίησε τον αδερφό του ότι αν δεν επιδείξει υποδειγματική συμπεριφορά μέχρι το δευτεροβάθμια δικαστήριο, τότε θα οδηγηθεί στη φυλακή.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου