ΤΟΠΙΚΑ

Συναυλία στον αρχαιολογικό χώρο Αγχιάλου

συναυλία-στον-αρχαιολογικό-χώρο-αγχι-389217

Διάπλατα ανοίγει τις πύλες του στο κοινό ο αρχαιολογικός χώρος Φθιωτιδών Θηβών στη Νέα Αγχίαλο, το βράδυ της Κυριακής 30 Αυγούστου, προκειμένου να «φιλοξενήσει» εκδήλωση με φόντο την Αυγουστιάτικη πανσέληνο. Μετά τη μελωδική βραδιά που φιλοξενήθηκε την περασμένη Παρασκευή στο ανάκτορο της αρχαίας Δημητριάδας, στο πλαίσιο της πανσελήνου του Ιουλίου, ένας ακόμη αρχαιολογικός χώρος, φιλοξενεί ανάλογη μουσική βραδιά.

Η εκδήλωση της αυγουστιάτικης πανσελήνου, όπως και η αντίστοιχη του Ιουλίου, διοργανώνονται κατόπιν συνεργασίας της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μαγνησίας και του Δήμου Βόλου και όσοι βρεθούν στον αρχαιολογικό χώρο πριν από την έναρξη της εκδήλωσης, θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά τα σημαντικά ευρήματα που έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη.

Στο μεταξύ, περισσότερες από 140 εκδηλώσεις, οι οποίες θα διεξαχθούν σε δεκάδες αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και μνημεία της χώρας, πλαισιώνουν φέτος τον εορτασμό της αυγουστιάτικης πανσελήνου, το Σάββατο 29 Αυγούστου.

Οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν είτε το βράδυ της πανσελήνου είτε την επομένη, περιλαμβάνουν μουσικές και θεατρικές παραστάσεις, θέατρο σκιών, ξεναγήσεις, εκθέσεις, προβολές ταινιών, αστροφυσική παρατήρηση ή ελεύθερη πρόσβαση σε αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία το αργότερο ως τη μία το πρωί.

Οι εκδηλώσεις της αυγουστιάτικης πανσελήνου πραγματοποιούνται με απόφαση
του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, προκειμένου το κοινό, οι φίλοι του θεάματος, να έχουν ταυτόχρονα τη δυνατότητα να έρθουν κοντά στα αρχαία μνημεία και την πολύτιμη πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής μας, αλλά και ευρύτερα.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου