ΤΟΠΙΚΑ

Δόθηκαν στη δημοσιότητα τα ονόματα των δραστών της «πυραμίδας»

δόθηκαν-στη-δημοσιότητα-τα-ονόματα-τω-382857

Δόθηκαν στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, τα στοιχεία ταυτότητας των τριών ανθρώπων, δύο αλλοδαπών κι ενός Ελληνα, οι οποίοι ενέχονται σε απάτη κακουργηματικής μορφής, σχετικά με παράνομη δραστηριότητα εταιριών σε βάρος ανυποψίαστων συνεργατών – πελατών τους.

Πρόκειται για τους:

1) Υπήκοος Αυστρίας (επ) TEISSEL (ον) HERBERT του HERBERT και της CHRISTINE , γεν. 02-03-1965 στην Αυστρία.
2) Υπήκοος Αυστρίας (επ) TEISSEL (ον) ANNA του STANISLAW και της MARIA , γεν. 29-06-1969 στην Πολωνία.
3) ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΔΗ ΦΩΚΙΩΝΑ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ και της ΓΛΥΚΕΡΙΑΣ, γεν. 15-01-1961 στην Τριάδα Σερρών.

Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι, φέρονται να εξαπάτησαν τουλάχιστον 20 επιχειρηματίες από το Βόλο, τη Μυτιλήνη, τη Θεσσαλονίκη και τα Μέγαρα Αττικής, στους οποίους έταζαν εύκολα κέρδη και πολλαπλά οφέλη από τη συμμετοχή τους σε μια εταιρεία «πυραμίδα», οι οποίοι υπόσχονταν στα θύματά τους -επιχειρηματίες από διάφορους κλάδους- εύκολα κέρδη και πολλαπλά οφέλη από τη συμμετοχή τους σε ένα δαιδαλώδες επιχειρηματικό πρόγραμμα.

Ως «όχημα» της δράσης τους, παρουσίαζαν πέντε εταιρίες, διεθνούς βεληνεκούς, μία εκ των οποίων -κατά την Αστυνομία- αποτελούσε υποκατάστημα επιχείρησης με έδρα την Αυστρία ενώ η ταυτότητα των υπολοίπων ερευνάται.

Ο 50χρονος Αυστριακός και η 46χρονη σύζυγός του εμφανίζονταν κατά περίπτωση ως διαχειριστές και νόμιμοι εκπρόσωποι των παραπάνω εταιριών, με τις οποίες υποτίθεται ότι θα συνεργάζονταν τα θύματα δια μέσω ενός πολύπλοκου και σκοπίμως δυσνόητου -όπως χαρακτηρίζεται από την Αστυνομία- προγράμματος που αποδείχθηκε ανύπαρκτο.

Oι κατηγορούμενοι υπόσχονταν στους παθόντες, τους οποίους συναντούσαν σε σεμινάρια και εκδηλώσεις που οργάνωναν για τον σκοπό αυτό, ότι χάρη στη συνεργασία αυτή θα διεύρυναν το πελατολόγιό τους και ότι θα εξασφάλιζαν έκπτωση στις παρεχόμενες υπηρεσίες αλλά και στην αγορά προϊόντων μεταξύ των δήθεν συναλλασσόμενων επιχειρήσεων.

Προκειμένου δε να πείσουν τους παθόντες, τους παρείχαν διαβεβαιώσεις ότι θα μπορούσαν να αποχωρήσουν οποιαδήποτε στιγμή επιθυμούσαν από το πρόγραμμα κι ότι θα έπαιρναν πίσω το αρχικό τους κεφάλαιο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου