ΤΟΠΙΚΑ

Εμπορος ναρκωτικών ετών 80!!!

εμπορος-ναρκωτικών-ετών-80-38164

Κοίταξαν και ξανακοίταξαν για να βεβαιωθούν ότι δεν αναγράφεται λάθος ηλικία στο βούλευμα που είχαν μπροστά τους οι δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, καλώντας να προσέλθει στο εδώλιο για διακίνηση ναρκωτικών δισκίων κατ’ εξακολούθηση την κατηγορούμενη από το Βόλο, ηλικίας 80 ετών!

Η ηλικιωμένη κατηγορήθηκε έπειτα από παρακολούθηση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών τον Φεβρουάριο του 2010 και μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με δύο τοξικομανείς, γνώριμους της Αστυνομίας του Βόλου, με προφανή σκοπό να τους πουλήσει δισκία ναρκωτικών φαρμάκων.

Στην κατοχή της δεν είχαν βρεθεί χάπια και η ίδια ισχυρίστηκε ότι η συνάντηση με τους δύο τοξικομανείς, που ήταν φίλοι του γιου της, είχε γίνει, διότι της χρωστούσαν χρήματα. Ωστόσο, στη διάρκεια της δίκης και στις ερωτήσεις που δέχθηκε από την έδρα φάνηκε ότι δεν μπόρεσε να πείσει το δικαστήριο για τους λόγους που θα μπορούσε να αναπτύξει σχέσεις με τοξικομανείς, δανείζοντάς τους μάλιστα χρήματα.

Αστυνομικός της Δίωξης καταθέτοντας ως μάρτυρας κατηγορίας ανέφερε ότι η ηλικιωμένη εξασφάλιζε δισκία ναρκωτικών φαρμάκων, εκμεταλλευόμενη ασθένεια του συζύγου της, λέγοντας μάλιστα ότι η τακτική της ηλικιωμένης ήταν γνωστή καιρό πριν και οι κινήσεις της παρακολουθούνταν ως ύποπτη.

Από την ακροαματική διαδικασία προέκυψε η εκτίμηση ότι πρέπει να είχε διακινήσει μεγάλες ποσότητες χαπιών, ενώ σύμφωνα με αστυνομικούς αυτό έδειχναν τα βιβλιάρια ασθενείας του άντρα της, που ήταν γεμάτα με συνταγές ναρκωτικών χαπιών.

Τελικά, στην απολογία της η 80χρονη ισχυρίστηκε ότι άλλη… υπερήλικας πωλούσε ναρκωτικά δισκία, αλλά οι τοξικομανείς… πρόδωσαν την ίδια για να γλυτώσουν την άλλη!

Το δικαστήριο έκρινε την ενοχή της ηλικιωμένης και της επέβαλε ποινή φυλάκισης 4 ετών και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ. Η 80χρονη άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερη.

ΒΑΣΩ ΣΑΜΑΚΟΒΛΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου