ΤΟΠΙΚΑ

Σύλλογος ΟΤΑ κατά Δήμου και δημοσιογράφων

σύλλογος-οτα-κατά-δήμου-και-δημοσιογρ-38944

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ που συνεδρίασε σήμερα, αποφάσισε κατά πλειοψηφία, όπως αναφέρεται, να τονίσει ότι οι εργαζόμενοι πριν από κάθε κινητοποίηση γνωρίζουν το κόστος και κάλεσε τη Δημοτική Αρχή να μην σύρεται πίσω από εκβιασμούς ΜΜΕ και των επερωτήσεων της αντιπολίτευσης (θέμα αποζημιώσεων εργαζομένων την περίοδο των κινητοποιήσεων).

Ζητά από τη δημοτική αρχή «να αναλογισθεί όλον αυτόν τον καιρό της κρίσης πως λειτουργούν οι υπηρεσίες, την αυταπάρνηση που επιδεικνύουν οι εργαζόμενοι παρότι η Δημοτική Αρχή δεν είναι συνεπής απέναντί τους ακόμη από την εποχή των χιονοπτώσεων του Μαρτίου 2012 αλλά και γενικότερα των υπερωριών που δεν έχουν καταβληθεί σε υπηρεσίες αιχμής».

Καλούν την επικεφαλή της μειοψηφίας Ζέττα Μακρή να μη βασίζεται σε πληροφορίες των Μ.Μ.Ε. αλλά σε πληροφόρηση από το Σύλλογο εργαζομένων κι από τις Διευθύνσεις των υπηρεσιών του δήμου, για το τι ακριβώς συμβαίνει. Παράλληλα ζητά από «μερίδα δημοσιογράφων» να ενημερώνουν αντικειμενικά την κοινή γνώμη για ζητήματα που αφορούν τους εργαζόμενους στο δήμο.

Τέλος καλούν και τα μέλη του ΠΑΜΕ ΟΤΑ να «πάψουν να σκέφτονται πριν από μας για μας, να μάθουν να λειτουργούν με συλλογικές αποφάσεις και να μην προκαταλαμβάνουν με ανακοινώσεις τους τις αποφάσεις του συλλόγου μας».

Στη σημερινή συνεδρίαση αποφασίστηκε να στηριχθούν οικονομικά στο δικαστικό τους αγώνα οι 23 εργαζόμενοι του δήμου που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, ενώ με παράσταση το Δημοτικό Συμβούλιο να αιτηθούν τα 47 κενά που έστειλε στο αρμόδιο υπουργείο η δημοτική αρχή να καλυφθούν από τα 30 άτομα που τέθηκαν συνολικά σε διαθεσιμότητα.

ert.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου