ΤΟΠΙΚΑ

Συνάντηση Περιφερειάρχη Θεσσαλίας με τον Γενικό Πρόξενο των ΗΠΑ

συνάντηση-περιφερειάρχη-θεσσαλίας-μ-37976

Συνάντηση με τον Γενικό Πρόξενο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη κ. Ρόμπερτ Σάντερς είχε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός στην έδρα της Περιφέρειας. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για τα θέματα της οικονομίας αλλά και της τρέχουσας επικαιρότητας.

«Η Ελλάδα βιώνει σήμερα τη δυσκολότερη περίοδο της νεότερης ιστορίας της μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Οι άνθρωποι που είχαν μια οργάνωση στη ζωή τους και την καθημερινότητά τους, βλέπουν να αλλάζουν βίαια τα πάντα γύρω τους προς το χειρότερο. Βιώνουν τα αίτια μιας κρίσης και μια πραγματικότητα πολύ διαφορετική απ’ ό,τι μπορούσαν να φανταστούν», ενημέρωσε τον Πρόξενο ο κ. Αγοραστός.

Ο Περιφερειάρχης ανέφερε ακόμη ότι η ανεργία και η υπερφορολόγηση είναι ίσως τα δυο μεγαλύτερα προβλήματα στη χώρα σήμερα. Τα μέτρα, σημείωσε, είναι πάρα πολλά, οι φόροι είναι πολλοί και δυσβάστακτοι και δεν μπορούν πλέον να αποπληρωθούν. Αυξάνονται οι φόροι, αλλά δεν υπάρχουν αποτελέσματα. Φοβάμαι κοινωνική «πυρηνική έκρηξη», σημείωσε.

Εξήγησε στον κ. Σάντερς ότι σε ό,τι αφορά τα στεγαστικά δάνεια, πολλές ελληνικές τράπεζες βρίσκονται στο αντίστοιχο σημείο, με το οποίο βρέθηκε πριν μερικά χρόνια η Leman Brothers στις ΗΠΑ και αυτό είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό.

Στην ερώτηση του Γενικού Προξένου πως η Περιφέρεια Θεσσαλίας λειτουργεί μέσα σε ένα τόσο δύσκολο οικονομικό πλαίσιο ο κ. Αγοραστός ενημέρωσε: «Καταστρώσαμε ένα σχέδιο και προβάλλαμε το μέλλον στο παρόν. Θέλουμε τη Θεσσαλία να είναι μια θετική δύναμη αλλαγής και δημιουργικής ανατροπής. Ξέρουμε από πού να ξεκινήσουμε και πού θέλουμε να πάμε. Και αυτό το πετυχαίνουμε την ίδια ώρα που ενώ αυξάνονται οι υποχρεώσεις, μειώθηκε το προσωπικό μας κατά 600 άτομα και μειώθηκαν και οι πόροι μας».

Ο Κ. Αγοραστός επεσήμανε ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για την αγορά των ΗΠΑ, καθώς καλύπτει τους τομείς τουρισμού που ενδιαφέρουν κυρίως τους Αμερικανούς όπως είναι περιπατητικός, ορειβατικός, κρουαζιέρας, αθλητικός, υγείας, τουρισμός κρουαζιέρας.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα έργα του Αχελώου, με τον Περιφερειάρχη να εξηγεί στον κ. Σάντερς τους λόγους για τους οποίους πρέπει να ολοκληρωθεί ένα έργο το οποίο είναι εθνικής σημασίας για τον τόπο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου