ΤΟΠΙΚΑ

Φεύγουν μάχιμοι υπάλληλοι από τον ΟΤΕ

φεύγουν-μάχιμοι-υπάλληλοι-από-τον-οτε-38043

Aποψιλώνεται διαρκώς ο ΟΤΕ στο Βόλο. Κύμα φυγής προκαλούν οι νέες εργατικές ρυθμίσεις και οι περικοπές σε μισθούς και εφάπαξ. Με το τελευταίο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου ο ΟΤΕ «ξεφορτώθηκε» προσωπικό 20 και 30 χρόνων για να προσλάβει εργαζόμενους με 500 ευρώ αποδοχές!!!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Είκοσι άτομα αποχώρησαν τέλος Δεκεμβρίου από τα τμήματα του ΟΤΕ στο Βόλο και τα νησιά. Επρόκειτο σύμφωνα με τους ίδιους τους υπαλλήλους του Οργανισμού για εργαζόμενους που ανήκαν στο παραγωγικό δυναμικό της επιχείρησης , αποτελούσαν τη ραχοκοκαλιά του Οργανισμού τοπικά και απασχολούνταν σε νευραλγικούς τομείς.

Πρόκειται για εργαζόμενους που είχαν θεμελιώσει δικαίωμα σύνταξης και θα συνταξιοδοτούνταν 2013, 2014 και 2015 και τελικά αποχώρησαν 30 Δεκεμβρίου με αποζημίωση και την αυτασφάλισή τους στο ταμείο τους.

Στη Μαγνησία αποχώρησαν 20 άτομα, ενώ συνολικά πανελλαδικά αποχώρησαν 1.830 εργαζόμενοι με ό,τι αυτό συνεπάγεται για έναν Οργανισμό σαν τον ΟΤΕ.

Βέβαια τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαίο, καθώς σε αντιστάθμιση των αποχωρήσεων δρομολόγησε προσλήψεις με μισθούς όμως πείνας αφού οι συμβάσεις που γίνονται είναι για αποδοχές μηνιαίες 630 ευρώ μικτά, δηλαδή καθαρά περίπου 510 ευρώ το μήνα.

Τέτοιες προσλήψεις έγιναν 400 άτομα μέσω θυγατρικής του ΟΤΕ. Στο Βόλο προσλήφθηκαν δύο άτομα που απασχολούνται στα νησιά των Βορείων Σποράδων.

Σημειώνεται ότι σε όλη τη Μαγνησία το δυναμικό του Οργανισμού είναι 110 άτομα για όλες τις υπηρεσίες του ΟΤΕ, τα περιφερειακά καταστήματα του Οργανισμού έχουν όλα καταργηθεί και λειτουργεί αποκλειστικά και μόνο ο Βόλος, ενώ για την εξυπηρέτηση των άλλων περιοχών παραπέμπει στα καταστήματα ΓΕΡΜΑΝΟΣ καθώς και στην καταβολή των μετρητών μέσω πιστωτικών καρτών και των Ταχυδρομείων, χωρίς ωστόσο να υπολογίζεται η ταλαιπωρία των καταναλωτών.

«Υπάρχει ανησυχία… Για πρώτη φορά υπήρξε απόφαση χωρίς να υπάρξει καμία διαβούλευση με την Ομοσπονδία» υπογράμμισε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Κώστας Καλτσάς, πρόεδρος του Τοπικού Τμήματος ΕΕΤΕ-ΟΤΕ, αναφερόμενος σε αυτές τις μαζικές αποχωρήσεις που αποδυναμώνουν ακόμη περισσότερο τον Οργανισμό και ουσιαστικά αποτελούν χαμένες θέσεις εργασίας.

Οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ δεν κρύβουν επίσης την ανησυχία τους με όλα τα σενάρια που έρχονται και επανέρχονται περί πλήρους ιδιωτικοποίησης του Οργανισμού.

Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές η πλήρης ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού θα σημάνει τον πλήρη αφελληνισμό του και παράλληλα θα έχει αλυσιδωτές επιπτώσεις στο προσωπικό και τους καταναλωτές.

Το προσωπικό του Οργανισμού, που σύμφωνα με τους εργαζόμενους είναι ολιγάριθμο πλέον στο Βόλο, καλείται ήδη να αντιμετωπίσει όλες τις νέες τεχνολογίες, υπηρεσίες, η έλλειψη όμως προσωπικού προκαλεί “μπλακ άουτ” με αποτέλεσμα πολλές εργασίες να ανατίθενται πλέον σε εργολάβους. Αυτό σε συνδυασμό με τις απολύσεις στην Κοσμοτέ και τις νέες περικοπές που δρομολογεί η πλήρης ιδιωτικοποίηση δημιουργεί ένα εκρηκτικό μείγμα ανασφάλειας .

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου