ΤΟΠΙΚΑ

Βολιώτισσα η πρώτη Master Chef Junior

βολιώτισσα-η-πρώτη-master-chef-junior-379646

Η μαθήτρια του Μουσικού Σχολείου Βόλου κατέκτησε την πρωτιά στην τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής

Η 12χρονη Λίλιαν Εμβαλωτή από το Βόλο κέρδισε το βράδυ της Κυριακής τον τίτλο της πρώτης junior Master Chef στην ομότιτλη εκπομπή του Μega. Η Λίλιαν έδειξε την αγάπη της για τη μαγειρική από τα 5 της μόλις χρόνια, ενώ δίπλα στη μητέρα της έμαθε τα μυστικά της κουζίνας. Η τηλεοπτική εκπομπή αποτέλεσε ένα σχολείο μαγειρικής για τη 12χρονη Βολιώτισσα, η οποία παρ’ όλη την επιτυχία της συνεχίζει την καθημερινότητά της αν και σκέφτεται να ασχοληθεί επαγγελματικά στο μέλλον με την μαγειρική.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου

Μεγάλη νικήτρια του Master Chef Junior αναδείχτηκε η Βολιώτισσα Λίλιαν Εμβαλωτή. Η νεαρή μαθήτρια που φοιτά στην Α’ Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Βόλου κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις και τις βαθμολογίες των κριτών έναντι της Μαργαρίτας Μαρμαρά, μετά από δύο κοινές δοκιμασίες.

Στην πρώτη δοκιμασία η Λίλιαν και η Μαργαρίτα κλήθηκαν να φτιάξουν ένα κυρίως πιάτο με βασικό υλικό το στήθος γαλοπούλας, ενώ στη δεύτερη μια υγρή τούρτα με μους λευκής σοκολάτας.

Στο πλευρό τους είχαν και όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στην τηλεοπτική εκπομπή, ενώ το τελευταίο γύρισμα αποτέλεσε ένα πάρτι για όλους, μικρούς και μεγάλους που συντέλεσαν στην επιτυχία της εκπομπής.

Τα δύο κορίτσια άκουσαν την ετυμηγορία των κριτών έχοντας στο πλευρό τους, τους γονείς τους. Η Λίλιαν τελικά ήταν η νικήτρια της εκπομπής και έλαβε δώρο ένα σετ κουζινικών σκευών, αλλά και ένα πενθήμερο ταξίδι για εκείνη και τους γονείς της στο Παρίσι.

Ποια είναι όμως η Λίλιαν;

Η Λίλιαν φοιτά στην Α’ Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Βόλου και αγαπά τα Αρχαία Ελληνικά αλλά και τα μαθηματικά. Ο πατέρας της Γιώργος, απόστρατος αξιωματικός, και η μητέρα της Ελένη, διοικητική υπάλληλος στο ΙΚΑ, στήριξαν τη 12χρονη στην απόφασή της να συμμετάσχει στην τηλεοπτική εκπομπή.

«Από τα 5 της η Λίλιαν ξεκίνησε να μαγειρεύει και περνούσε πολλές ώρες δίπλα στη μαμά της, που είναι πολύ καλή μαγείρισσα. Έπειτα με τον προσκοπισμό που ασχολήθηκε μαγείρευε πολλές φορές στην ύπαιθρο στις δραστηριότητες που πραγματοποιούσαν», ανέφερε ο πατέρας της Λίλιαν κ. Γιώργος Εμβαλωτής στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Υπερήφανη για τη διάκριση της κόρης της δήλωσε και η κ. Ελένη Εμβαλωτή. «Η Λίλιαν έδειξε από μικρή το ενδιαφέρον της για τη μαγειρική. Ήταν κοντά μου στη κουζίνα και πολλές φορές μαγειρεύαμε μαζί. Στην τηλεόραση παρακολουθούσε εκπομπές μαγειρικής και όταν είδε το τρέιλερ για το Master Chef Junior ήθελε να δηλώσει συμμετοχή. Με ρώτησε και πήραμε από κοινού την απόφαση. Δεν περίμενα από την αρχή να προχωρήσει όμως η Λίλιαν με ότι καταπιάνεται το κάνει πολύ καλά», τόνισε η κ. Εμβαλωτή.

Τα γυρίσματα της εκπομπής πραγματοποιήθηκαν το καλοκαίρι, ενώ όπως ανέφερε η κ. Ελένη Εμβαλωτή τα παιδιά που συμμετείχαν περνούσαν δύο μέρες στο studio μαζί με τους βραβευμένους κριτές κ.κ. Λευτέρη Λαζάρου, Γιάννη Λουκάκο και Δημήτρη Σκαρμούτσο οι οποίοι έδειχναν στους συμμετέχοντες συνδυασμούς φαγητών και γεύσεων, νέα υλικά έτσι ώστε τα παιδιά να είναι έτοιμα για τις δοκιμασίες.

Η Λίλιαν έβαλε τα δυνατά της και κέρδισε, όμως γρήγορα επέστρεψε στην καθημερινότητά της.

«Ασχολείται με το πιάνο, τον ταμπουρά και το βιολί, ενώ συνεχίζει τον προσκοπισμό και το κατηχητικό της. Παλιότερα ασχολήθηκε και με την κολύμβηση. Γενικά είναι ένα παιδί πολυάσχολο», σημείωσε η κ. Εμβαλωτή για τη Λίλιαν.

Αν και μέχρι τώρα η 12χρονη δεν είχε προλάβει να ονειρευτεί το επαγγελματικό της μέλλον η νίκη της αυτή της δίνει ώθηση και σκέφτεται και το ενδεχόμενο στο μέλλον να γίνει μία καταξιωμένη επαγγελματίας chef.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου