ΤΟΠΙΚΑ

Νέα μαύρη τρύπα 290.000 ευρώ στο Δήμο Βόλου;

νέα-μαύρη-τρύπα-290-000-ευρώ-στο-δήμο-βόλου-379658

Σε κλήση και πάλι την Παρασκευή ο πρώην ταμίας του Δήμου Βόλου

Nέα μαύρη τρύπα στον πρώην Δήμο Βόλου; Το ερώτημα αυτό αιωρείται από χθες όταν διέρρευσε ότι στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Βόλου ένα από τα θέματα ημερήσιας διάταξης είναι η «κλήση σε απολογία του πρώην ταμία του Δήμου Βόλου κ. Χρήστου Σιγάλα για την αναπλήρωση του ελλείμματος ποσού 228.676,65 ευρώ που προκάλεσε στο ταμείο του πρώην Δήμου Βόλου λόγω μη κατάθεσης υπέρ της τράπεζας PROBANK του πιο πάνω ποσού κατόπιν εκχώρησης αυτού του δικαιούχο εργολάβο κ. Χρήστο Τριανταφυλλόπουλο».

Όπως έγινε γνωστό αργά το βράδυ από την αρμόδια Αντιδήμαρχο Οικονομικών και Πρόεδρο της Επιτροπής κ. Νατάσσα Οικονόμου ο εργολάβος κλήθηκε λίγο πριν τη λήξη του 2010 και υπέγραψε το ένταλμα των 228.000 ευρώ για έργο που όμως είχε ήδη πληρωθεί με εκχώρηση των σχετικών τιμολογίων στην τράπεζα.

Επίσης σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη η Οικονομική Επιτροπή καλεί τον δημοτικό ταμία του πρώην Δήμου Βόλου Χρήστου Σιγάλα για την αναπλήρωση του ελλείμματος ποσού 59964,11 ευρώ που προκάλεσε στο ταμείο του πρώην Δήμου Βόλου λόγω εξόφλησης χρηματικών ενταλμάτων χωρίς παρακράτηση οφειλόμενων ασφαλιστικών εισφορών των δικαιούχων. Για το θέμα αυτό η κ. Οικονόμου σημείωσε ότι το ΙΚΑ έχει κάνει μήνυση το Δήμο Βόλου για το γεγονός ότι πληρώθηκαν ποσά σε οφειλέτες του Δήμου, μολονότι οι δικαιούχοι δεν είχαν ασφαλιστική ενημερότητα.

Το τίμημα του ΞΕΝΙΑ

Στη συνεδρίαση της Παρασκευής η Πρόεδρος της Επιτροπής πρόκειται να ενημερώσει τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και για την απόφαση που είχε πάρει το 2009 το Δημοτικό Συμβούλιο του πρώην Δήμου Βόλου, όπου μεταξύ άλλων είχε αποφασίσει ότι σε περίπτωση που δεν γίνει η επέκταση του ξενοδοχείου προς την πλευρά του ιερού Αγίου Κωνσταντίνου, τότε το ετήσιο μίσθωμα που καταβάλλει σήμερα ο ιδιώτης επιχειρηματίας και το οποίο ανέρχεται σε 420.000 ευρώ (35.000 ευρώ Χ12 μήνες) μπορεί να αναπροσαρμοστεί σε ποσοστό μικρότερο κατά 50%.

ΑΝΤ. ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου