ΤΟΠΙΚΑ

Απεργιακό μπλακ -άουτ σήμερα στο Βόλο

απεργιακό-μπλακ-άουτ-σήμερα-στο-βόλο-379624

Δύο συγκεντρώσεις σήμερα, στις 10.30 π.μ στο ΕΚΒ – στις 11 π.μ. στην Πλ. Πανεπιστημίου το ΠΑΜΕ

Παραλύει σήμερα και ο Βόλος. Αν και τα περιθώρια ήταν πολύ περιορισμένα προκειμένου η απεργία να προετοιμαστεί κατάλληλα, υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία στο ΕΚΒ και το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ στο Βόλο ότι η σκληρότητα των μέτρων που αποφασίζονται είναι τέτοια που θα παρακινήσει τους εργαζόμενους ιδιωτικού και δημοσίου τομέα να βγουν σήμερα μαζικά στο δρόμο.

Το Εργατικό Κέντρο Βόλου και το Νομαρχιακό Τμήμα Μαγνησίας της ΑΔΕΔΥ συμμετέχουν στην απεργία «ως απάντηση στο νέο τσουνάμι των άδικων και δυσβάστακτων μέτρων που αξιώνει η τρόικα και φαίνεται, για άλλη μια φορά, ξεδιάντροπα να αποδέχεται η δοτή κυβέρνηση Παπαδήμου» και διοργανώνουν απεργιακή συγκέντρωση στις 10.30 το πρωί, έξω από το ΕΚΒ, ενώ θα ακολουθήσει πορεία στους κεντρικούς δρόμους του Βόλου.

Ξεχωριστή συγκέντρωση όπως πάντα θα πραγματοποιήσει το ΠΑΜΕ Μαγνησίας στις 11 το πρωί στην Πλατεία Πανεπιστημίου στην οδό Δημητριάδος.

Στην ανακοίνωσή του το ΕΚΒ επισημαίνει ότι πρόκειται για μια ολοφάνερη προσπάθεια της κυβέρνησης – υποχειρίου της τρόικας και των κομμάτων που τη στηρίζουν χωρίς καμιά λαϊκή εξουσιοδότηση και χωρίς καμιά κοινοβουλευτική αντιστοιχία με τη λαϊκή βάση, να ολοκληρώσουν τα επικίνδυνα σχέδια, που σιγά-σιγά, βήμα-βήμα εδώ και δύο χρόνια υλοποιούν, δήθεν για να σώσουν τη χώρα από την πτώχευση.

«Είναι φανερό, όμως, ότι πρόκειται για κοινούς ψεύτες και επικίνδυνα όργανα του Διεθνούς Κεφαλαίου και των Τραπεζιτών, που ξεζουμίζουν χωρίς έλεος τον ελληνικό λαό, καταστρέφουν χωρίς τσίπα τον κοινωνικό ιστό της χώρας, λεηλατούν την Κοινωνική Πρόνοια, καταληστεύουν τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, για να σώσουν τις τράπεζες, τα κέρδη των βιομήχανων, αλλά και τα δικά τους βουλευτικά και υπουργικά προνόμια, αφού κανένα από τα μέτρα που παίρνουν δεν χτυπάνε τα δικά τους εισοδήματα!» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Το ΕΚΒ καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν δυναμικά και αποφασιστικά στην απεργία ενάντια στα απάνθρωπα και αντισυνταγματικά χαράτσια, τις δυσμενείς επιχειρησιακές Συμβάσεις, την πλήρη αποδυνάμωση των κλαδικών ΣΣΕ, τις ενώσεις προσώπων, τις δραστικές μειώσεις μισθών, την κατάργηση της λίστας ΒΑΕ, την εφεδρεία, τη φτώχεια και την κοινωνική βαρβαρότητα.

«Σε καλούμε να στείλεις το μήνυμα που πρέπει σ’ αυτούς που ψηφίζουν τον οικονομικό και κοινωνικό θάνατό σου στη Βουλή, αλλά δεν πειράζουν τα δικά τους προνόμια! Σε καλούμε να σταθείς αυτή τη φορά αποφασιστικά απέναντι στην αδίστακτη τοκογλυφική επίθεση που δεχόμαστε, για την οποία μάλιστα υπάρχει η ξεδιάντροπη συναίνεση όλων των κομμάτων, με ωμό κοινοβουλευτικό πραξικόπημα και με ξεκάθαρη εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας και αξιοπρέπειας στους Γερμανούς και τους Γάλλους οικονομικούς επιβήτορες της Χώρας μας!».

Στην Πλατεία Πανεπιστημίου

Τη συμμετοχή του επίσης στη σημερινή 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ανακοίνωσε το ΠΑΜΕ Μαγνησίας σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χτες το μεσημέρι. Το ΠΑΜΕ οργανώνει συγκέντρωση στις 11 σήμερα το πρωί στην Πλατεία Πανεπιστημίου.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν τα μέλη της Γραμματείας του ΠΑΜΕ Μαγνησίας, χθες το μεσημέρι, κάλεσαν την εργατική τάξη να μπει μπροστά στον αγώνα με όλες τις δυνάμεις της. «Αυτή την ώρα μια επιλογή έχουμε: ή τις αλυσίδες ή τα όπλα του αγώνα. Ξεσηκωμός, οργάνωση σε κάθε εργοστάσιο και τόπο δουλειάς» επεσήμανε ο Μιχ. Τσιώνας που κατηγόρησε την πλειοψηφία του ΕΚΒ ότι μαζί με τη ΓΣΕΕ προχώρησαν σε απεργία σήμερα και όχι την Πέμπτη που είχε προτείνει εδώ και καιρό το ΠΑΜΕ προκειμένου να απαξιώσει γενικότερα τις κινητοποιήσεις.

Σύμφωνα εξάλλου με τον κ. Κ. Στεργίου «οι εργαζόμενοι σε κάθε εργοστάσιο και επιχείρηση, κλάδο τον κλάδο, πρέπει να οργανωθούν και να πάρουν αποφάσεις, μην επιτρέποντας να περάσει κανένα μέτρο που να μειώνει μισθούς, μεροκάματα, συντάξεις».

Απεργούν εκπαιδευτικοί και γιατροί

Ραντεβού στο Εργατικό Κέντρο Βόλου στις 10.30 σήμερα το πρωί δίνουν και οι εκπαιδευτικοί με την απόφαση των Συλλόγων τους να συμμετάσχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία.

Η ΕΛΜΕ Μαγνησίας στην ανακοίνωσή της καλεί τους καθηγητές να δώσουν δυναμικό παρών στην απεργία, ενώ απαιτεί την παραίτηση της κυβέρνησης που οδηγεί, όπως σημειώνει, στην εξαθλίωση τους Έλληνες.

Μαζικό και μαχητικό κάλεσμα στην απεργία απευθύνει και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας με τον πρόεδρο του Συλλόγου κ. Απόστολο Μούσιο να επισημαίνει πως οι εκπαιδευτικοί πρέπει να αντισταθούν στις απολύσεις που έρχονται, στις νέες μειώσεις των μισθών και στην αλλαγή των εργασιακών σχέσεων.

Στην απεργιακή κινητοποίηση συμμετέχουν και οι γιατροί του Νοσοκομείου Βόλου, μετά από απόφαση της ΟΕΝΓΕ.

Κάλεσμα

Σε «μαζικό ξεσηκωμό παντού! Μέτωπο αντίστασης και αγώνα! Όχι στη δανειακή σύμβαση και στο νέο μνημόνιο – σφαγείο!» καλεί το τοπικό τμήμα του ΚΚΕ μ-λ. Επίσης, η ΕΔΟΠ/ΔΕΗ συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που κήρυξαν η ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ για τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που επιτάσσουν κυβέρνηση και Τρόικα. Το Δ.Σ. του Συνδέσμου Εμποροϋπαλλήλων Βόλου – Ν. Ιωνίας καλεί τα μέλη του Συνδέσμου να συμμετέχουν μαζικά στη σημερινή κινητοποίηση στο ΕΚΒ, ενώ το Δίκτυο Συνδικαλιστών Ριζοσπαστικής Αριστεράς αναφέρει: «Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από το δρόμο της Αντίστασης του αγώνα και της ανατροπής. Όλοι στην απεργία την Τρίτη 7 Φλεβάρη και στην απεργιακή συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Βόλου 10.30 π.μ.

Ανακοίνωση κάλεσμα για την απεργία σήμερα εξάλλου έχει απευθύνει και το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα.

Η ΠΟΕΣΥ χαιρετίζει την αγωνιστική κινητοποίηση

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) χαιρετίζει την αγωνιστική στάση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, με την 24ωρη απεργία που κήρυξαν για την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου, αποκρούοντας τη λαίλαπα των μέτρων της κυβέρνησης και της τρόικα εναντίον των εργαζομένων και των συνταξιούχων.

Η ΠΟΕΣΥ καλεί όλους τους εργαζόμενους να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα, υλοποιώντας τις αποφάσεις των Ενώσεών τους, ενώ η Ομοσπονδία θα συντονίζει κάθε κινητοποίησή τους.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου