ΤΟΠΙΚΑ

Πρωτοβουλίες δημιουργίας Κοινωνικού Ιατρείου

πρωτοβουλίες-δημιουργίας-κοινωνικού-37864

Συντονισμένες πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση της δημιουργίας κοινωνικού ιατρείου και κοινωνικού παντοπωλείου, αντίστοιχα, αναπτύσσουν οι επικεφαλής του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου, με στόχο την κάλυψη των διαρκώς αυξανόμενων αναγκών των απόρων κατοίκων της συγκεκριμένης περιοχής. Η δημιουργία των παραπάνω δομών εντάσσεται στις προθέσεις της Δημοτικής Αρχής και ήδη υλοποιούνται οι αντίστοιχες προσπάθειες, προκειμένου να τελεσφορήσουν οι στόχοι που έχουν τεθεί. Οι πρωτοβουλίες που προωθούνται έχουν ως επίκεντρο τον άνθρωπο και στο πλαίσιο αυτό καταβάλλεται προσπάθειες «μέσω των Συλλόγων και κυρίως του Ιατρικού, να συστήσουμε ένα κοινωνικό ιατρείο κι ένα κοινωνικό παντοπωλείο» υπογραμμίζει η Μαρία Σαμαρά, αντιδήμαρχος αρμόδια σε θέματα πρόνοιας και κοινωνικής αλληλεγγύης.

Η Αντιδήμαρχος Ζαγοράς υπογραμμίζει παράλληλα ότι «η προσπάθεια έχει ξεκινήσει από τον δημοτικό σύμβουλο Κυριαζή Γεωργούδη και εθελοντές γιατρούς, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας. Η συντονισμένη προσπάθεια που γίνεται από τον Δήμαρχο κ. Αντώνογλου μαζί με τον συγκεκριμένο σύμβουλο και μέσω εμού, ως αντιδημάρχου αρμόδιας για κοινωνικά θέματα, προσθέτει η ίδια, πιστεύουμε ότι θα ευοδωθεί και θα ευδοκιμήσει και στο επόμενο χρονικό διάστημα θα είμαστε σε θέση να την ανακοινώσουμε επίσημα».

Στο μεταξύ, καταβάλλονται προσπάθειες προκειμένου να συνεχισθεί το πρόγραμμα της δωρεάν διανομής τροφίμων σε απόρους κατοίκους του Δήμου, μετά την πρωτοβουλία που υλοποιήθηκε στην διάρκεια των γιορτών. Σε πρώτη φάση ωφελήθηκαν περίπου 790 άτομα σε όλο τον Δήμο και στις δύο ενότητες, Ζαγοράς και Μουρεσίου. Στην παρούσα φάση, ειδικότερα, γίνεται μια συντονισμένη προσπάθεια με την τοπική Εκκλησία και τους ενοριακούς ναούς, προκειμένου να ενταχθεί ο ίδιος Δήμος σε αντίστοιχο πρόγραμμα το οποίο αφορά άπορους και πολύτεκνους, οι οποίοι έχουν ετήσιο εισόδημα κάτω των 8.000 ευρώ. Στο πλαίσιο αυτό αναπτύσσονται οι αντίστοιχες επαφές και εκτιμάται ότι η υλοποίηση του στόχου θα αποτελέσει πολύ σημαντική βοήθεια για όσους έχουν ανάγκη στήριξης.

«Τα οικονομικά προβλήματα του κόσμου διογκώνονται πολύ σε σχέση με παλαιότερα χρόνια και διαπιστώνουμε ότι και στην ύπαιθρο, κατ’ αντιστοιχία με τα μεγάλα αστικά κέντρα, υπάρχει πρόβλημα» τονίζει η κ. Σαμαρά, η οποία προσθέτει ότι «έρχονται καθημερινά στο Δήμο συμπολίτες μας και ζητούν βοήθεια». Πρόκειται για ανθρώπους οι οποίοι αδυνατούν να πληρώσουν τα φάρμακά τους, οικογενειάρχες που προσπαθούν να επιβιώσουν αλλά αδυνατούν πρακτικά να ανταπεξέλθουν στις καθημερινές ανάγκες τους, αδυνατούν να πληρώσουν τα φροντιστήρια των παιδιών τους, τους λογαριασμούς του νερού ή του ρεύματος. «Είναι εμφανές πλέον ότι αρκετοί συμπολίτες μας αντιμετωπίζουν πρόβλημα και γι’ αυτό τον λόγο εντείνουμε τις προσπάθειές μας, προσπαθώντας να βοηθήσουμε όσους έχουν ανάγκη, στο βαθμό των δυνατοτήτων μας» καταλήγει η ίδια Αντιδήμαρχος.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου