ΤΟΠΙΚΑ

Πυρετώδεις προετοιμασίες στα εξεταστικά κέντρα

πυρετώδεις-προετοιμασίες-στα-εξετασ-367805

Ενόψει πανελληνίων παραγγέλνουν από … βουλοκέρι μέχρι και είδη προσωπικής υγιεινής για μαθήτριες

Το σήμα της έναρξης πυρετωδών προετοιμασιών ενόψει των πανελληνίων εξετάσεων, δόθηκε χθες με την ολοκλήρωση των μαθημάτων για την τρέχουσα σχολική χρονιά, στα Λύκεια της Μαγνησίας που θα λειτουργήσουν ως εξεταστικά κέντρα.

Δέκα – εννέα Λύκεια θα υποδεχθούν τους υποψηφίους των φετινών πανελληνίων εξετάσεων και συγκεκριμένα τα 1ο, 3ο, 4ο, 6ο, 7ο και 8ο Γενικά Λύκεια Βόλου, τα 1ο και 2ο Γενικά Λύκεια Ν. Ιωνίας και τα Γενικά Λύκεια Αγριάς, Αργαλαστής, Ζαγοράς, Τσαγκαράδας, Βελεστίνου, Ν. Αγχιάλου, Αλμυρού, Σούρπης, Σκιάθου, Σκοπέλου και Αλοννήσου.

Από χθες, ξεκίνησε η διαμόρφωση και ο καθαρισμός των αιθουσών, η διαδικασία κατανομής των μαθητών στα σχολεία και φυσικά οι παραγγελίες των υλικών που είναι απαραίτητα για τη διεξαγωγή των εξετάσεων. Από κόλλες αναφοράς, έως βουλοκέρι για το σφράγισμα των γραπτών, ακόμη και σάκους μεταφοράς, παραγγέλνουν τα σχολεία- εξεταστικά κέντρα, που φροντίζουν να προβλέψουν ακόμη και… απρόοπτα, κάνοντας επίσης προμήθειες σε είδη προσωπικής υγιεινής για μαθήτριες.

Ο κατάλογος των προμηθειών είναι και μακρύς και κοστοβόρος και το κυριότερο δεν χωρά… εκπτώσεις. Μόνο για τη συντήρηση δύο φωτοτυπικών μηχανημάτων, προκειμένου να γίνει η αναπαραγωγή των θεμάτων, τα σχολικά ταμεία επιβαρύνονται με ποσό άνω των 1.000 ευρώ. Τα έξοδα αυξάνονται για την αγορά μελανιού ή τυχόν ανταλλακτικών που ενδεχομένως απαιτηθούν για το σύστημα VBI μέσω του οποίου θα γίνει η παραλαβή των θεμάτων.

Αίτημα των σχολείων που λειτουργούν ως εξεταστικά κέντρα να λαμβάνουν έκτακτη οικονομική επιχορήγηση προκειμένου να μπορούν να καλύπτουν τις ανάγκες των πανελληνίων εξετάσεων, άλλοτε ικανοποιείται και άλλοτε όχι.

ΕΛ. ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου