ΤΟΠΙΚΑ

Στο κόκκινο η αγωνία ~ ΓΙΑ 1.912 ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ Α’ ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΤΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑ

στο-κόκκινο-η-αγωνία-για-1-912-μαθητεσ-τησ-354643

Ενδοσχολικές εξετάσεις με θέματα μέσω της Τράπεζας Θεμάτων

Για πρώτη φορά φέτος 1.435 μαθητές της α’ τάξης των Γενικών Λυκείων της Μαγνησίας και 477 των ΕΠΑΛ, θα δώσουν ενδοσχολικές εξετάσεις με το νέο σύστημα. Οι ενδοσχολικές εξετάσεις θα γίνουν με ερωτήματα κατά 50% από την Τράπεζα Θεμάτων και κατά 50% από θέματα που θα επιλέξουν οι καθηγητές τους, ενώ η βαθμολογία τους θα προσμετρηθεί στο συνολικό βαθμό για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Η αγωνία για τους 1.912 μαθητές της α’ τάξης των Λυκείων του νομού, που θα ανοίξουν την αυλαία του νέου συστήματος, έχει χτυπήσει κόκκινο και μαζί και η αντίστοιχη των καθηγητών τους, που θα κληθούν να κάνουν την κλήρωση των θεμάτων από την ειδική Τράπεζα, δύο έως τρεις ώρες νωρίτερα από την έναρξη της εξέτασης.

Μάλιστα, στο σύνολο σχεδόν των Λυκείων επικρατεί αναβρασμός. Οι Διευθυντές, αναγκάζονται να αλλάξουν το πρόγραμμα και την ώρα έναρξης των ενδοσχολικών εξετάσεων που ξεκινούν στις 29 Μαΐου. Εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας, βάσει της οποίας η κλήρωση των θεμάτων θα γίνεται δύο ώρες πριν την έναρξη των εξετάσεων, με εξαίρεση τα μαθήματα των Ξένων Γλωσσών, της Ελληνικής Γλώσσας, της Λογοτεχνίας και των Αρχαίων Ελληνικών, για τα οποία η κλήρωση θα γίνεται τρεις ώρες νωρίτερα, αναγκάζει τους διευθυντές να μεταθέτουν την ώρα έναρξης της εξέτασης, από τις 8 ή 8:30 το πρωί, στις 10π.μ. Σε διαφορετική περίπτωση μάλλον θα χρειαστούν να «ξημερώσουν» στο σχολείο προκειμένου να είναι τυπικοί στα καθήκοντά τους.

Εφόσον διαπιστωθεί ότι σε συγκεκριμένο σχολείο κληρώθηκαν θέματα εκτός διδαχθείσας ύλης, θα διενεργείται δεύτερη κλήρωση. Εξαιρούνται οι ξένες γλώσσες, η Ελληνική Γλώσσα και η Λογοτεχνία.

Τη δυνατότητα διεξαγωγής και δεύτερης κλήρωσης στην περίπτωση που διαπιστωθεί ότι κάποιο από τα θέματα που θα δοθούν προς εξέταση στους μαθητές της Α’ Λυκείου μέσω της Τράπεζας Θεμάτων δεν έχει διδαχθεί στο συγκεκριμένο σχολείο δίνει με νέα οδηγία του το υπουργείο Παιδείας.

Μάλιστα οι διδάσκοντες θα μπορούν -εάν διεξαχθεί και δεύτερη κλήρωση- να δώσουν για εξέταση στους μαθητές ένα θέμα από την πρώτη και ένα από τη δεύτερη κλήρωση.

Το πρόγραμμα των εξετάσεων θα πρέπει οι Διευθυντές των Λυκείων της Μαγνησίας να κοινοποιήσουν ηλεκτρονικά προς τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έως τις 23 Μαΐου και παράλληλα να ενημερώσουν και την ιστοσελίδα της Τράπεζας Θεμάτων Διαβαθμισμένης Δυσκολίας στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) και στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων (ΙΤΥΕ) – Διόφαντος, με τη χρήση των κωδικών που διαθέτει κάθε σχολική μονάδα για να μπαίνει στο σύστημα myschool.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου