ΤΟΠΙΚΑ

Ιατρικές εξετάσεις με πληρωμή ~ ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ

ιατρικές-εξετάσεις-με-πληρωμή-χωρισ-τ-343375

Σε επίσχεση εργασίας τα Ειδικά Διαγνωστικά Κέντρα από τη Δευτέρα

Βαθιά το χέρι στην τσέπη θα κληθούν να βάλουν από Δευτέρα οι ασφαλισμένοι στον ΕΟΠΥΥ καθώς τα Διαγνωστικά Κέντρα προχωρούν σε επίσχεση εργασίας. Λόγω της επισχέσεως -και για όσο διάστημα κρατήσει αυτή- οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να καταβάλλουν ολόκληρο το ποσό της εξέτασης και να διεκδικήσουν το ποσοστό συμμετοχής του ΕΟΠΠΥ αργότερα οι ίδιοι.

Ρεπορτάζ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Τα Διαγνωστικά Κέντρα διεκδικούν κατάργηση των επιστροφών Clawback και του rebateκαι αξιοπρεπή χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ. Σε κινητοποιήσεις προσανατολίζονται και στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου.

Τα Διαγνωστικά Κέντρα

Παρά το γεγονός ότι ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας δεν έχει κληθεί σε συνεδρίαση οι ιδιοκτήτες Διαγνωστικών Κέντρων θα προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας ακολουθώντας τις αποφάσεις του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων και της Πανελλήνιας Ενωσης Ιδιωτικών Κλινικών.

Αυτό επιβεβαίωσε στον «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ» ο ιδιοκτήτης Διαγνωστικού Κέντρου κ. Γιώργος Κατσίβελος τονίζοντας πως η κατάσταση δεν πάει άλλο αφού ο ΕΟΠΥΥ χρωστάει πολλά χρήματα.

Δυστυχώς κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης οι ασφαλισμένοι, σημείωσε, θα κληθούν να πληρώσουν ολόκληρο το ποσό των εξετάσεων καθώς θα πρέπει να καλύψουν και τη συμμετοχή του ΕΟΠΥΥ.

Τη συμμετοχή στην επίσχεση επιβεβαίωσε και η ιδιοκτήτρια Διαγνωστικού Κέντρου Νέλλη Πάτση επικαλούμενη την απόφαση του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων.

Οι ιδιοκτήτες Διαγνωστικών Κέντρων διεκδικούν αξιοπρεπείς υπηρεσίες υγείας για όλους τους Έλληνες. Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων, η Πανελλήνια Ενωση Ιδιωτικών Φορέων Πρωτοβάθμιας Υγείας, η Ομοσπονδία των Σωματείων της Ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας Υγείας και η Ομοσπονδία Σωματείων Κλινικοεργαστηριακών Ειδικοτήτων κατέθεσαν εξώδικη διαμαρτυρία – δήλωση προς τον ΕΟΠΥΥ.

Στην εξώδικη διαμαρτυρία σημειώνουν ότι ο ΕΟΠΥΥ αρνείται να τηρήσει τις συμβατικές και νόμιμες υποχρεώσεις του με αποτέλεσμα τα μέλη των Σωματείων να έχουν περιέλθει σε δεινή οικονομική κατάσταση αφού ο Οργανισμός είναι υπερήμερος προς τα μέλη των Σωματείων για τους μήνες Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2013 καθώς και τον Φεβρουάριο 2014».

Γενική Συνέλευση

Ο Σύλλογος Εργαζομένων θα προχωρήσει σε ανοιχτή Γενική Συνέλευση τη Δευτέρα, στη 1 το μεσημέρι, έξω από το Αχιλλοπούλειο, για να ενημερωθούν οι πολίτες για το μέτρο της αξιολόγησης. Να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο θα εργαστούν κανονικά. Οι όποιες κινητοποιήσεις ή όχι θα αποφασιστούν στη Γενική Συνέλευση.

Στο Διοικητικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε χθες εκτάκτως με αποκλειστικό θέμα συζήτησης το μέτρο της αξιολόγησης ο Σύλλογος Εργαζομένων είπε «ναι» στην αξιολόγηση και «όχι» στα ποσοστά του υπουργείου.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Φούλη Τσιώμου, υπογράμμισε ότι την ερχόμενη Δευτέρα, 12 Μαΐου, που έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα της Νοσηλεύτριας, οι εργαζόμενοι δεν γιορτάζουν. Οπως εξήγησε, δεν υπάρχει χώρος για γιορτές, όταν καλούμαστε να αξιολογήσουμε ως άχρηστους το 15% των εργαζομένων.

Η κ. Τσιώμου τόνισε ότι οι κενές οργανικές θέσεις στο Νοσοκομείο είναι πολλές με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να μην παίρνουν ρεπό και άδειες. Επιπλέον, σημείωσε, ότι το μέτρο της αξιολόγησης δεν προβλέπει δικλείδες ασφαλείας για την τήρηση της αντικειμενικότητας των κριτηρίων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου