ΤΟΠΙΚΑ

Αντίστροφη μέτρηση για τις πανελλήνιες

αντίστροφη-μέτρηση-για-τις-πανελλήνι-203617

Ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση ενόψει των πανελληνίων εξετάσεων, που φέτος θα ξεκινήσουν στις 27 Μαΐου, μία εβδομάδα αργότερα σε σχέση με πέρυσι.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ελένη Χάνου

Μαθητές και Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ετοιμάζονται να μπουν από τη Δευτέρα στην τελική ευθεία για τις εξετάσεις, που θα καθορίσουν το μέλλον των σπουδών εκατοντάδων μαθητών της Μαγνησίας.

Χθες, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, παρέλαβε τις αιτήσεις που θα κληθούν να συμπληρώσουν οι μαθητές προκειμένου να συμμετάσχουν στις πανελλήνιες εξετάσεις.

Από τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου, όσοι τελειόφοιτοι μαθητές των Λυκείων, Γενικών και Επαγγελματικών, επιθυμούν να λάβουν μέρος στις πανελλήνιες εξετάσεις, θα κληθούν να συμπληρώσουν τις αιτήσεις που θα έχει στη διάθεσή της η διεύθυνση της σχολικής τους μονάδας.

Με την ολοκλήρωση της κατάθεσης των αιτήσεων, θα προκύψει ο αριθμός των φετινών υποψηφίων, που θα διεκδικήσουν μια θέση στις σχολές της Ανώτατης και Ανώτερης Εκπαίδευσης. Πέρυσι, περίπου 1.900 απόφοιτοι του Λυκείου, πέρασαν από τη δοκιμασία των πανελλαδικών.

Το επόμενο διάστημα και μέχρι τις διακοπές του Πάσχα, οι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, έχουν μπροστά τους το δικό τους… Γολγοθά. Συγκρότηση επιτροπών, ορισμός επιτηρητών και εξεταστικών κέντρων, προκειμένου τα πάντα να είναι έτοιμα για την ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων των μαθητών που θα ξεκινήσουν στις 27 Μαΐου.

Με την ολοκλήρωση της γραπτής δοκιμασίας, οι μαθητές θα κληθούν να συμπληρώσουν τα μηχανογραφικά τους δελτία, επιλέγοντας σχολές της προτίμησής τους, για τη συνέχιση των σπουδών τους.

Πάντως για τους μαθητές της γ΄ τάξης του Λυκείου, η προετοιμασία ενόψει της κρίσιμης γραπτής εξέτασής τους έχει ήδη ξεκινήσει. Μετά το Πάσχα δε, οι αίθουσες διδασκαλίας, αναμένεται να «αδειάσουν», αφού οι μαθητές παραδοσιακά κάνουν χρήση των απουσιών που δικαιούνται και αφοσιώνονται στη μελέτη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου