ΤΟΠΙΚΑ

Ξεκίνησαν οι δηλώσεις ΟΣΔΕ ~ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ

ξεκίνησαν-οι-δηλώσεις-οσδε-κινητικοτ-337930

Στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Βόλου και στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Πηλίου

Ξεκίνησαν να κατατίθενται οι δηλώσεις ΟΣΔΕ 2014 από χθες τόσο στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Βόλου όσο και στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Πηλίου, με τους αρμόδιους να επισημαίνουν ότι οι φετινές δηλώσεις είναι καθοριστικές έτσι ώστε να μην χαθούν από τους παραγωγούς οι απαραίτητες γι’ αυτούς επιδοτήσεις. Ηδη από χθες και στους δύο Αγροτικούς Συνεταιρισμούς υπήρχε κίνηση από αγρότες που ενδιαφέρονταν να ενημερωθούν σχετικά με τις διαδικασίες και τα δικαιολογητικά που χρειάζονται.

Οσον αφορά στη διαδικασία ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βόλου καλεί τους δικαιούχους αγροτικών ενισχύσεων να προσέλθουν άμεσα για τη συμπλήρωση της απαραίτητης εξουσιοδότησης ενώ παράλληλα ανακοίνωσε ότι μαζί με την Ενιαία Δήλωση θα συμπληρωθεί και αίτηση της εξισωτικής αποζημίωσης.

Τρία συνεργεία στο Πήλιο

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των παραγωγών του Πηλίου ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βόλου – Βορείων Σποράδων σκοπεύει μέσα στις επόμενες ημέρες να τοποθετήσει συνεργεία σε όλες τις δημοτικές ενότητες του Δήμου Νοτίου Πηλίου.

Συγκεκριμένα από χθες μέχρι τις 9 Μαΐου οι παραγωγοί Βόλου, Ανω Βόλου, Νέας Ιωνίας, Μακρινίτσας, Πορταριάς, Κατηχωρίου και Αλλης Μεριάς μπορούν να εξυπηρετούνται στα γραφεία του Συνεταιρισμού στα Ανω Λεχώνια. Οσον αφορά το Δήμο Ζαγοράς, θα βρίσκεται στην περιοχή συνεργείο στις 8 και 9 Μαΐου ενώ τις ίδιες ημερομηνίες θα βρίσκεται συνεργείο και στο κτίριο της πρώην Κοινότητας Μακρυράχης.

Οπως δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πηλίου – Βορείων Σποράδων κ. Γιάννης Διανελλάκης, φέτος οι παραγωγοί υποχρεούνται να δηλώσουν όλα τα είδη καλλιέργειας όπως (δενδροκαλλιέργειες, Ελαιοκαλλιέργειες, Βοσκότοπο, Μονοετή Καλλιέργεια) καθότι από το 2015 όλες οι παραπάνω καλλιέργειες θα λαμβάνουν επιδότηση.

Επίσης, ανέφερε ότι οι παραγωγοί ανεξαρτήτου επαγγέλματος που θα κάνουν για πρώτη φορά δήλωση ΟΣΔΕ ώστε από το 2015 να λαμβάνουν επιδότηση πρέπει να έχουν ηλικία μέχρι σαράντα ετών. Αν έχουν ηλικία πάνω από σαράντα ετών συνίσταται να νοικιάσουνε τα κτήματά τους σε άτομα που έχουν ηλικία κάτω των σαράντα ετών (παιδιά κ.λ.π).

Τέλος ο ίδιος τόνισε ότι οι παραγωγοί είτε είναι μέλη, είτε μη μέλη του συνεταιρισμού είναι ελεύθεροι να υποβάλλουν εξουσιοδότηση και δήλωση ΟΣΔΕ 2014 στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Πηλίου – Βορείων Σποράδων.

ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου