ΤΟΠΙΚΑ

Ενας μειοδότης για όλα τα φαρμακευτικά σκευάσματα

ενας-μειοδότης-για-όλα-τα-φαρμακευτικ-329265

Στην προκήρυξη του διαγωνισμού προχώρησε το ΓΝΒ

Με κύριο στόχο τη μείωση του εμπορικού κόστους των φαρμακευτικών σκευασμάτων το Γενικό Νοσοκομείο Βόλου προχώρησε στην προκήρυξη διαγωνισμού για την ανάδειξη ενός μόνο μειοδότη για όλες τις δραστικές ουσίες.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε στο Διοικητικό Συμβούλιο του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου, που συνεδρίασε χθες, η προκήρυξη δίνει προθεσμία στις φαρμακευτικές εταιρείες να καταθέσουν τις προσφορές τους μέχρι και τις 12 Μαΐου.

Το Αχιλλοπούλειο, όπως εξήγησε ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Κώστας Καραμπάτσας, εξοικονόμησε 150.000 € το πρώτο τρίμηνο του 2014 σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2013.

«Χωρίς να κάνουμε καμία υποχώρηση όσον αφορά στην ποιότητα και την ποσότητα των φαρμάκων επεκτείνουμε την πολιτική αυτή σε όλες τις δραστικές ουσίες με στόχο ο μειοδότης να μην προσφέρει μόνο τις χαμηλότερες τιμές για τα φαρμακευτικά σκευάσματα αλλά και την καλύτερη ποιότητα» τόνισε ο Διοικητής του ΓΝΒ ξεκαθαρίζοντας ότι θα υπάρξει απόλυτη διαφάνεια.

Το Διοικητικό Συμβούλιο συζήτησε και για τους διαγωνισμούς για την προμήθεια διάφορων υλικών που έχει ανάγκη το Αχιλλοπούλειο αλλά και για την καθαριότητα και τη φύλαξη.

Εκείνο, όμως που ενδιαφέρει περισσότερο, όπως τονίστηκε, είναι η εγκατάσταση του νέου Αξονικού Τομογράφου. Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση είπε ο κ. Καραμπάτσας τονίζοντας ότι η διαδικασία βρίσκεται στο στάδιο του ανοίγματος των προσφορών από τρεις συνολικά εταιρείες. Θα ακολουθήσει ο έλεγχος των τεχνικών προδιαγραφών.

Ο νέος Αξονικός Τομογράφος για την προμήθεια του οποίου το Γενικό Νοσοκομείο Βόλου επιδοτείται από το ΕΣΠΑ με το ποσό των 600. 000 €, εκτιμάται ότι θα αντικαταστήσει τον υπάρχων πεπαλαιωμένο τον Οκτώβριο.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου