ΤΟΠΙΚΑ

Μπράιλα και Πλέβεν ψηφίζουν… Βόλο

μπράιλα-και-πλέβεν-ψηφίζουν-βόλο-334291

Για τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021

Την έμπρακτη και ενεργή υποστήριξη στην υποψηφιότητα του Βόλου για τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021 του Πλέβεν της Βουλγαρίας διασφάλισε με την πρόσφατη επίσκεψή της στην πόλη η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού Γεωργία Μποντού – Τοκαλή.

Συγκεκριμένα η επίσκεψη, που πραγματοποιήθηκε από τις 4 έως τις 6 Σεπτεμβρίου, έγινε μετά από πρόσκληση του Δήμου Πλέβεν, που είναι αδελφοποιημένη πόλη με την πόλη του Βόλου, στο πλαίσιο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών. Στο Φεστιβάλ συμμετείχαν χορευτικά σχήματα από πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων και δύο από το Δήμο Βόλου, τα οποία έλαβαν και την ανώτατη διάκριση, το 1ο βραβείο, συνοδευόμενο από χρηματικό έπαθλο. Πρόκειται για τη «Λέσχη Εργαζομένου Κοριτσιού» και το Σύλλογο για τη Διάδοση της Ελληνικής Παράδοσης Κ. Λεχωνίων, τα οποία με την παρουσία τους ενθουσίασαν το κοινό και ανέδειξαν την πόλη του Βόλου.

Στα πλαίσια της τελετής επικαιροποίησης των σχέσεων Δήμου Πλέβεν και Δήμου Βόλου η Αντιδήμαρχος Βόλου Γεωργία Μποντού – Τοκαλή υπέγραψε πρωτόκολλο συνεργασίας με το Δήμαρχο Πλέβεν, κ. Dimitar Stoykov. Παράλληλα ενημέρωσε τους εκπροσώπους των Δήμων, που παρακολούθησαν την τελετή, για την υποψηφιότητα του Βόλου ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021 και ζήτησε τη στήριξη όλων. Στη συνέχεια με δεδομένη την ανάληψη του τίτλου από δύο πόλεις, μία από την Ελλάδα και μία από τη Ρουμανία, η Αντιδήμαρχος αντάλλαξε επιστολές στήριξης και συνεργασίας με τον κ. Ing.Aurel Gabriel Simionescu, Δήμαρχο της πόλης Μπράϊλα της Ρουμανίας, η οποία είναι επίσης υποψήφια Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021. Παράλληλα με άλλες ενέργειες και εκδηλώσεις που άμεσα θα γνωστοποιηθούν, θα ακολουθήσουν ανάλογες συνεργασίες με στόχο την προώθηση της διεκδίκησης από την πόλη του Βόλου του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 2021.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου