ΤΟΠΙΚΑ

Γραφείο για τη διεκδίκηση του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 2021

γραφείο-για-τη-διεκδίκηση-του-τίτλου-τ-494864

Ανοίγει τις πόρτες του από Δευτέρα στο κτίριο Σπίρερ

Γραφείο για τη διεκδίκηση του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021 θα λειτουργήσει από την ερχόμενη Δευτέρα στο κτίριο Σπίρερ. Το συγκεκριμένο γραφείο θα αποτελέσει… στρατηγείο για την ολοκλήρωση του φακέλου της υποψηφιότητας του Βόλου, η οποία θα στηριχθεί στην εθελοντική προσφορά των δημοτών με στόχο να μην επιβαρυνθεί οικονομικά ο Δήμος.

Οπως ανακοινώθηκε από την αντιδημαρχία Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Βόλου, «η πλούσια και διαχρονική ιστορική μας παράδοση, η σημαντική γεωπολιτική θέση του Βόλου, η συμμετοχή του στη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων 2004 και η πολιτιστική κληρονομιά τους αποτελούν τα ερείσματα, για να διεκδικήσουμε για την πόλη μας τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021. Είναι σαφές ότι πρόκειται για ένα δύσκολο εγχείρημα, αλλά υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να αντιμετωπίζουμε την προσπάθεια αυτή με την ανάλογη αισιοδοξία και πίστη στις δυνάμεις τα πόλης μας και στη θέληση των ανθρώπων της. Από την Αργώ, το βουνό των Κενταύρων, το Διμήνι και το Σέσκλο, τη Δημητριάδα και τη Ν. Αγχίαλο, η πόλη μας θα διεκδικήσει τον τίτλο, που θα της δώσει τη δυνατότητα να στείλει το δικό της μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, να προβάλλει τον πολιτισμό μας και να υποστηρίξει με τον καλύτερο τρόπο την ευρωπαϊκή ιδέα».

Συμπαραστάτες στο εγχείρημα έχουν δηλώσει αρκετοί Βολιώτες. Ηδη κατασκευάζεται από Βολιώτη εθελοντή ιστοσελίδα, η οποία πολύ γρήγορα θα τεθεί σε λειτουργία. Το λογότυπο της διεκδίκησης ετοιμάζεται από Βολιώτη καλλιτέχνη και οι 80 σελίδες του φακέλου υποψηφιότητας θα μεταφραστούν στην αγγλική γλώσσα από καθηγητές της Αγγλικής γλώσσας, που επέλεξαν με τον τρόπο αυτό να συμμετέχουν ενεργά στο εγχείρημα

Επιπλέον έχει ήδη εξασφαλισθεί η δημόσια στήριξη κορυφαίων ανθρώπων των γραμμάτων, των τεχνών και επιστημών, τα οποία θα ανακοινωθούν μόλις ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες, ενώ προετοιμάζεται η διοργάνωση ποικίλων εκδηλώσεων, στο πλαίσιο της Πολιτιστικής πρωτεύουσας 2021. «Στόχος της προσπάθειας μας είναι η τόνωση της τοπικής μας οικονομίας , η προώθηση αναπτυξιακών έργων, η ενίσχυση του τουρισμού, η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και η προβολή της άυλης και υλικής πολιτιστικής κληρονομιάς μας, Είναι μία μεγάλη πρόκληση για την πόλη μας αλλά και ένα στοίχημα για όλους μας», αναφέρεται στην ανακοίνωση της αντιδημαρχίας Πολιτισμού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου