ΤΟΠΙΚΑ

Μικρό καλάθι για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα κρατά η δημοτική αρχή

μικρό-καλάθι-για-την-πολιτιστική-πρωτ-565893

Αν και θα διεκδικήσει τον τίτλο

Κρατώντας μικρό καλάθι θα διεκδικήσει ο Δήμος Βόλου τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας για το 2021.

Στην προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε κατά πλειοψηφία τη διεκδίκηση της διοργάνωσης. Την αντίθεσή της εξέφρασε με την ψήφο της η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης, με τον επικεφαλής Απ. Νάνο να υποστηρίζει ότι οι συγκεκριμένες διοργανώσεις γεμίζουν τσέπες άλλων και δεν αφήνουν προστιθέμενη αξία στην πόλη, τον πολιτισμό και τον τουρισμό.

Αντιθέτως την ικανοποίησή της για την έστω και με καθυστέρηση ενεργοποίηση της δημοτικής αρχής εξέφρασε η επικεφαλής της Επιλογής Ευθύνης Νατάσσα Οικονόμου.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της Δύναμης Βόλου, προκάλεσε τους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να υποστηρίξουν την πρόταση του Δήμου στην Αθήνα.

Εκ μέρους των Δρόμων Συνεργασίας, ο δημοτικός σύμβουλος, Ιάσονας Αποστολάκης, τάχθηκε υπέρ του πανθεσσαλικού προσανατολισμού της διεκδίκησης και υπέρ της δημιουργίας συνεργασιών με την εμπλοκή όμορων δήμων. «Ο συνολικός σχεδιασμός πρέπει να παίρνει το στοχασμό για το παρελθόν αλλά και την αυριανή εικόνα αυτής της πόλης. Ο Βόλος στο παρελθόν έχει αφήσει ένα έντονο πολιτιστικό αποτύπωμα. Πρόκειται για ένα μεγάλο κεφάλαιο, την αξία του οποίου εν πολλοίς δεν έχουμε συνειδητοποιήσει εμείς οι σημερινοί κάτοικοι. Είναι όμως ικανό να αποτελέσει τη βάση μιας σύγχρονης ταυτότητας, συμβατής με τους στόχους που ορίζει και το πλαίσιο της «Πολιτιστικής Πρωτεύουσας», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Πάντως, ο Δήμαρχος Βόλου, Αχ. Μπέος, εμφανίστηκε απαισιόδοξος για την τύχη της πρότασης της πόλης, δεδομένου του μεγάλου ανταγωνισμού που υπάρχει, ενώ εκτίμησε ότι ακόμη πιο δύσκολο θα είναι να βρεθούν τα χρήματα που απαιτούνται για υποδομές αν τελικώς ο Βόλος κερδίσει τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας.

Σημειώνεται ότι στη συνεδρίαση παρευρέθηκε ο πρόεδρος της ΕΚΠΟΛ και πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πολιτιστικού Τουρισμού (ECTN) κ. Κώστας Χαλέβας, προκειμένου να ενημερωθεί για την απόφαση. Δεδομένου ότι τόσο η προβολή της περιοχής όσο και τα οφέλη που θα προκύψουν σε περίπτωση που ο Βόλος ανακηρυχθεί πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης θα είναι μεγάλα, ο κ. Χαλέβας δήλωσε πως άμεσα όλοι οι φορείς πρέπει να συστρατευτούν, να συντονιστούν και να καταβάλουν κάθε προσπάθεια προκειμένου να στηριχτεί η δημοτική αρχή και να αναπληρώσει τον πολύτιμο χρόνο που έχει χαθεί σε σύγκριση με τις άλλες υποψήφιες πρωτεύουσες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου