ΤΟΠΙΚΑ

Προσφορά αγάπης από τους Οδηγούς

προσφορά-αγάπης-από-τους-οδηγούς-334100

Διένειμαν σαράντα δέματα σε άπορες οικογένειες

Σαράντα μεγάλα δέματα με διάφορα είδη πρώτης ανάγκης είναι ο απολογισμός της πρωτοβουλίας αγάπης του τοπικού τμήματος Οδηγισμού, που είχε ως αποδέκτες είκοσι άπορες οικογένειες της περιοχής μας. Δεκάδες συμπολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα αλληλεγγύης των Οδηγών, στηρίζοντας έμπρακτα την πρωτοβουλία στήριξης έντεκα απόρων οικογενειών από την ενορία του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού και εννέα, αντίστοιχα, από την ενορία του Αγίου Ανδρέα Φυτόκου.

«Συγκεντρώσαμε σαράντα μεγάλες σακούλες, οι οποίες περιείχαν διάφορα είδη, όπως τρόφιμα μακράς διαρκείας, σχολικά είδη, γραφική ύλη, τσουρέκια, μπισκότα, αλλά και είδη ένδυσης» αναφέρει η κ. Ελένη Ψιμοπούλου, πρόεδρος του τοπικού τμήματος των Οδηγών και προσθέτει «κάθε οικογένεια έλαβε από δύο δέματα, τα οποία περιείχαν εκτός των άλλων και καθαριστικά αλλά και είδη ατομικής υγιεινής, όπως σαπούνια, σαμπουάν και άλλα».

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία υλοποιείται σε τακτά χρονικά διαστήματα με πολύ διακριτικότητα, έχοντας ως αποδέκτες δεκάδες συμπολίτες που χρίζουν βοηθείας. Τα δέματα που συγκεντρώθηκαν στην Εστία των Οδηγών του Βόλου, αποτέλεσαν σημαντική βοήθεια για είκοσι οικογένειες συμπολιτών, που βρέθηκαν αντιμέτωποι με τα δεινά της οικονομικής κρίσης, στο πλαίσιο της κοινωνικής αλληλεγγύης που είναι ευδιάκριτη στην τοπική κοινωνία. Η πρόεδρος του τοπικού τμήματος του Οδηγισμού υπογραμμίζει ότι «είναι πολύ σημαντική και συγκινητική ταυτόχρονα η ανταπόκριση του κόσμου», τονίζοντας παράλληλα ότι «οι πρωτοβουλίες αλληλεγγύης των Οδηγών, θα συνεχιστούν».

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου