ΤΟΠΙΚΑ

Kοινωνική πολιτική και αλληλεγγύη

kοινωνική-πολιτική-και-αλληλεγγύη-333970

Για την ανακούφιση της χειμαζόμενης κοινωνίας προτεραιότητα για το Μαρ. Πατσιαντά

Κοινές δράσεις κοινωνικής πολιτικής και αλληλεγγύης για την ανακούφιση της χειμαζόμενης κοινωνίας από τα καταστροφικά μνημόνια, μπορούν να αναπτύξουν η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος – Αλμυρού και ο Δήμος Βόλου.

Στη θέση αυτή συμφώνησαν ο Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος και ο επικεφαλής της παράταξης «Δρόμοι Συνεργασίας, Ανατροπής και Αλληλεγγύης», υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου κ. Μαργαρίτης Πατσιαντάς στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε θερμό κλίμα στο Μητροπολιτικό Μέγαρο στα Μελισσάτικα.

Παρουσιάζοντας άξονες της κοινωνικής πολιτικής του προγράμματος, ο κ. Πατσιαντάς τόνισε πως άμεση προτεραιότητα της νέας Δημοτικής Αρχής είναι η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, η ενθάρρυνση και ενίσχυση κάθε συλλογικής προσπάθειας κοινωνικής αλληλεγγύης, η διατήρηση των δημοτικών κοινωνικών δομών και περαιτέρω ανάπτυξή τους με την ενεργοποίηση όλων των δημιουργικών δυνάμεων και των φορέων. Θέλουμε να αποδείξουμε πόσα πολλά μπορεί να κάνει μια Δημοτική Αρχή για τους κατοίκους και μαζί με αυτούς. Να νοιώσει επιτέλους όλη η πόλη πως έχει Δήμαρχο κάποιον που είναι σύμμαχός της στα καθημερινά προβλήματα, που δεν αφήνει κανέναν μόνο του στην κρίση».

Αντίστοιχης υποδοχής, έτυχε το κλιμάκιο της παράταξης στις επισκέψεις που πραγματοποίησε σε Αλυκές, Νέα Αγχίαλο και Νεάπολη, με δεκάδες κατοίκους, καταστηματάρχες, επαγγελματίες, ιδιοκτήτες συνεργείων κ.α. να δηλώνουν: «Ψηφίζουμε για την πόλη μας, για το Δήμο Βόλου, για την ίδια μας τη ζωή. Τέρμα η ανοχή. Τέλος στην υπομονή. Στις 18 του Μάη γυρίζουμε σελίδα».

«Μήνυμα Ανατροπής…»

«Με μια κρίσιμη προεκλογική περίοδο συμπίπτει φέτος η εργατική Πρωτομαγιά, μέρα μνήμης αλλά και επίκαιρων αγώνων για τα δικαιώματα και τη ζωή της εργατικής τάξης και των εργαζόμενων.

Το μήνυμα που στέλνει εν όψει των εκλογών η εργατική Πρωτομαγιά είναι ένα μεγάλο μήνυμα προοδευτικής ανατροπής στο Δήμο Βόλου, στη χώρα και αυτό το μήνυμα θα καταγραφεί και θα επιβεβαιωθεί στις κάλπες.

Είναι ξεχωριστή, επισήμανε ο υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου κ. Μαργαρίτης Πατσιαντάς, η φετινή Πρωτομαγιά καθώς σηματοδοτεί την αρχή του τέλους των πολιτικών που αναιρούν εργασιακά δικαιώματα που έχουν κατακτηθεί κυριολεκτικά με αίμα. Είναι ανάγκη ο Δήμος Βόλου να βγει από την αδράνεια, την αφωνία, να ξεφύγει από τον απόλυτο συγχρονισμό με τη μνημονιακή κυβέρνηση. Να γίνει ένα νέο παράδειγμα διεκδίκησης, υποστήριξης των συμπολιτών μας. Να μετατραπεί σε κινητήρια δύναμη για την ανασυγκρότηση της κοινωνίας, της οικονομίας, της πόλης, του Δήμου μας», τόνισε ο επικεφαλής της παράταξης «Δρόμοι Συνεργασίας, Ανατροπής και Αλληλεγγύης», πλαισιωμένος από υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους στη διάρκεια της πορείας για την Εργατική Πρωτομαγιά στο κέντρο του Βόλου.

Ερωτηθείς για την απουσία από τη συγκεκριμένη πορεία (Πλ. Ελευθερίας έως Μνημείο) των υπολοίπων υποψηφίων Δημάρχων, απάντησε πως ο ίδιος συμμετέχει συνειδητά, διαχρονικά στους αγώνες και τις κινητοποιήσεις του εργατικού κινήματος. «Δεν μας εκπλήσσει η απουσία των υπολοίπων, ούτε το όψιμο ενδιαφέρον του απερχόμενου Δημάρχου ο οποίος στη διάρκεια της θητείας του, ουδέποτε εξέδωσε ανακοίνωση για την Εργατική Πρωτομαγιά παρά μόνο φέτος, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές…».

Κληθείς επίσης να σχολιάσει πρόσφατη δήλωση του κ. Σκοτινιώτη, ανέφερε: «Η απόλυτη διαστρέβλωση, ο αποπροσανατολισμός και η πολιτική κατάπτωση έχουν γίνει συνώνυμα των ανακοινώσεων του απερχόμενου Δημάρχου.

Εμφανή τα αδιέξοδά του, εντονότερα μετά την απέλπιδα προσπάθειά του να προσεγγίσει τον συντηρητικό χώρο, να κλείσει το μάτι σε παλιούς δεξιούς, να συμπορεύεται με υβριστές του.Δεν θα τον ακολουθήσουμε. Δεν πάμε πίσω. Γυρίζουμε σελίδα.

Πορευόμαστε για μια μεγάλη νίκη στις Δημοτικές εκλογές, για την ιστορική ανατροπή στο Δήμο Βόλου.»

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου