ΤΟΠΙΚΑ

Σε διαθεσιμότητα οδηγοί και φύλακες

σε-διαθεσιμότητα-οδηγοί-και-φύλακες-304276

Σε διαθεσιμότητα οι 6 οδηγοί του Νοσοκομείου Βόλου και οι δύο φύλακες. Η απόφαση της ένταξής τους στο πρόγραμμα κινητικότητας εκδόθηκε προχθές και θα ισχύσει για ένα μήνα τουλάχιστον.

Οι τέσσερις από τους οδηγούς του ΓΝΒ θα μεταταχθούν στο ΕΚΑΒ Βόλου, εφόσον κάνουν την σχετική αίτηση ενώ οι άλλοι δύο σύμφωνα με πληροφορίες οδεύουν προς συνταξιοδότηση.

Οσον αφορά τους δύο φύλακες, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα απορροφηθούν στο προσωπικό του Νοσοκομείου σε θέσεις άλλες με σχέση εργασίας μόνιμης ή ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.

Οι διαβεβαιώσεις που υπάρχουν σύμφωνα με τους ίδιους τους εργαζόμενους είναι ότι δεν κινδυνεύει η θέση κανενός και ότι δεν μετακινείται εκτός νοσοκομείου κανείς.

Οι μετατάξεις μάλιστα των φυλάκων κρίθηκαν απαραίτητες (διότι αρχικά δεν υπήρχαν στη λίστα) διότι το Νοσοκομείο διαθέτει υπηρεσίες outsourcing (ιδιωτικής) φύλαξης και ως εκ τούτου θεσμοθετημένα πλέον οι εργαζόμενοι αυτοί θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εκεί όπου αποδεδειγμένα υπάρχουν ανάγκες.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η αποχώρηση των οδηγών έχει δημιουργήσει κενά στο Νοσοκομείο Βόλου όπως κατέγραψε και ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ για τις αντιδράσεις στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού των οδηγών. Σύμφωνα με πληροφορίες η μετακίνηση των δύο από τους 5 οδηγούς του Κ.Υ Αλμυρού κρίθηκε απαραίτητη προκειμένου να καλύψουν τα κενά στο ΝΓΒ για τον ένα μήνα μόνο για τη μεταφορά του αίματος και των υλικών.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν στη Λάρισα οι εργαζόμενοι της 5ης ΥΠΕ συμμετέχοντας στο πρόγραμμα δράσης της ΠΟΕΔΗΝ για τα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει οι πολιτικές των μνημονίων στο χώρο του ΕΣΥ.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους της 5ης ΥΠΕ, «οι δαπάνες για την υγεία έχουν μειωθεί δραματικά. Τα νοσοκομεία υποχρηματοδοτούνται και αδυνατούν πολλές φορές να καλύψουν βασικές λειτουργικές τους ανάγκες. Το φαινόμενο των ελλείψεων είναι συχνότατο και κάνει -δύσκολες τις συνθήκες Νοσηλείας και εργασίας ενώ στους εργαζομένους οφείλονται χρήματα από το Δεκέμβριο του 2013 για νυχτερινά και Αργίες».

«Οι εργαζόμενοι -υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση- στην πρωτοβάθμια φοβούνται και ανησυχούν πως θα δημιουργηθούν ανυπέρβλητα λειτουργικά προβλήματα ,όταν μεταφερθούν λειτουργικά, οργανικά και διοικητικά τα ΚΥ στις Υγειονομικές Περιφέρειες και αποκοπούν από τα νοσοκομεία όπως έγινε και το 1922 που είχαν μεταφερθεί στις Διευθύνσεις Υγείας».

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου