ΤΟΠΙΚΑ

Να επιστρέψουν στις θέσεις τους με rapid test ζητούν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί

να-επιστρέψουν-στις-θέσεις-τους-με-rapid-test-ζ-329293

Να επιστρέψουν στις θέσεις τους κάνοντας δύο φορές την εβδομάδα rapid test ζητούν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί στο νοσοκομείο Βόλου.

Σήμερα οι ανεμβολίαστοι υπάλληλοι που έχουν τεθεί σε αναστολή εργασίας από τον περασμένο Σεπτέμβριο πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Αχιλλοπούλειο και διατράνωσαν την αντίθεσή τους στην τροπολογία που ψηφίζεται στη Βουλή, σύμφωνα με την οποία παρατείνονται μέχρι τέλος του χρόνου όλες οι αναστολές εργασίας.

Σημειώνεται πως σε αναστολή εργασίας βρίσκονται 56 υγειονομικοί. Αρχικά ήταν 58 όμως επέστρεψαν δύο υπάλληλοι μετά τον εμβολιασμό τους. Η σημερινή συγκέντρωση δεν ήταν μαζική.

Όσοι συμμετείχαν δήλωσαν κατηγορηματικά αντίθετοι με τον νόμο της υποχρεωτικότητας και ξεκαθάρισαν ότι δεν πρόκειται να εμβολιαστούν επειδή τους το επιβάλλουν. Αντέτειναν μάλιστα ότι δεν υπάρχουν εγγυήσεις πως θα έχουν προστασία με το εμβόλιο και αναφέρθηκαν σε περιστατικά συναδέλφων τους που μολύνθηκαν από κορονοϊό, μολονότι εμβολιασμένοι.

Στο πλευρό των ανεμβολίαστων υγειονομικών τάχθηκε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Κων. Μηνδρινός. Ο κ. Μηνδρινός συμπαρατάχθηκε με την πρόταση της ΠΟΕΔΗΝ να επιστρέψουν στις θέσεις τους οι ανεμβολίαστοι, αναλαμβάνοντας την υποχρέωση να κάνουν δύο rapid test την εβδομάδα.

«Είναι μονόδρομος η επιστροφή τους διότι μέχρι σήμερα όσοι αποχώρησαν δεν αντικαταστάθηκαν» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του συλλόγου, γνωστοποιώντας ότι από τους 58 υγειονομικούς που τέθηκαν σε αναστολή έχουν αντικατασταθεί πέντε άτομα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου