ΤΟΠΙΚΑ

Παίρνει πίσω την καταγγελία της σύμβασης με τη ΣΑΒ

παίρνει-πίσω-την-καταγγελία-της-σύμβα-32840

Η πόρτα εξόδου που έδειξε ο Δήμος Βόλου στην «Σταθμός Αυτοκινήτων Βόλου» ΕΠΕ, έφερε την εταιρεία στο κατώφλι της ταμειακής του υπηρεσίας. Σχεδόν ένα μήνα μετά την καταγγελία της σύμβασης με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, η εταιρεία προχώρησε σε κατάθεση 70.000 ευρώ στα δημοτικά ταμεία και φρόντισε να ρυθμίσει σε δόσεις τις υπόλοιπες οφειλές της. Τα παραπάνω έκανε γνωστά ο εκτελών χρέη Δημάρχου Βόλου, Θάνος Θεοδώρου, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου υποστηρίζοντας ότι η πίεση έφερε αποτέλεσμα.

Η εταιρεία εκμεταλλεύεται πολυώροφο γκαράζ δίπλα από το σταθμό των ΚΤΕΛ Μαγνησίας, όμως από το 2012 δεν είχε καταβάλλει κανένα ενοίκιο. Το ποσό της οφειλής αγγίζει πλέον τις 345.000 ευρώ και ο δήμος Βόλου είχε αποφασίσει να καταγγείλει τη σύμβαση, κάνοντας έξωση στον ιδιώτη.

Η εταιρεία είχε αναλάβει μετά από διαγωνισμό, την ανέγερση πολυώροφου γκαράζ στο οικόπεδο ιδιοκτησίας του δήμου Βόλου, που περιβάλλεται από τις οδούς Λαμπράκη, Αλμυρού και Λαχανά. Με την ολοκλήρωση του πάρκινγκ και σύμφωνα με τη σύμβαση που υπογράφηκε η εταιρεία θα εκμεταλλευόταν το πάρκινγκ για 25 χρόνια έναντι ετήσιου μισθώματος 44.000 ευρώ και ποσοστό επί των ακαθάριστων εσόδων 1,7%. Η σύμβαση είχε υπογραφεί το 2006 μεταξύ της εταιρείας και της πρώην ΔΕΜΕΚΑΒ, η περιουσία της οποίας μετά τη λύση της περιήλθε στο δήμο. Ομως ο δήμος δεν είχε εισπράξει ενοίκιο από το 2012 και το ύψος της οφειλής προς τα δημοτικά ταμεία είναι πλέον της τάξης των 344.508,22 ευρώ.

Η πίεση που προκάλεσε η καταγγελία της σύμβασης, οδήγησε την εταιρεία σε διακανονισμό. Ηδη κατέβαλλε προκαταβολή 70.000 ευρώ και ρύθμισε το υπόλοιπο του ποσού σε δόσεις. Από την πλευρά του, ο Δήμος Βόλου θα προχωρήσει σε ανάκληση της καταγγελίας, σύμφωνα με τον κ. Θεοδώρου.

Αλλα θέματα

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, ο κ. Θεοδώρου αναφέρθηκε στα γεγονότα που μεσολάβησαν με τον αποκλεισμό του Βόλου από το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας και στη διπλή παρέμβαση της δημοτικής αρχής και για την πρώτη και για τη δεύτερη φάση. Αναφέρθηκε επίσης στις συναντήσεις που είχε στην Αθήνα για να δοθεί λύση στην πράξη εφαρμογής της Αγίας Παρασκευής αλλά και για την επαναχάραξη της χερσαίας ζώνης του λιμανιού. Σχολίασε επίσης την ολοκλήρωση του έργου τοποθέτησης ελαστικών ταπήτων στις διαβάσεις του ΟΣΕ, ενώ υπογράμμισε ότι το πάρκινγκ της Φιλελλήνων θα έχει ολοκληρωθεί έως το 2019 και μίλησε για τη δρομολόγηση λύσης μιας ακόμη υπόθεσης του Θεοξένεια που βρισκόταν θαμμένη στα συρτάρια του δήμου. «Θα συνεχίσουμε να κάνουμε το αυτονόητο, έργα για την πόλη και να παρεμβαίνουμε για τα μεγάλα θέματα της πόλης, παρά τις κατηγορίες περί του αντιθέτου από τις αντιπολιτεύσεις», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Θεοδώρου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου