ΤΟΠΙΚΑ

Τα παιδιά του Ορφανοτροφείου μαγειρεύουν υγιεινά

τα-παιδιά-του-ορφανοτροφείου-μαγειρε-33592

Εκπαιδευτικά σεμινάρια πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα στα παιδιά του Ορφανοτροφείου Βόλου για την προώθηση της υγιεινής διατροφής υπό την επίβλεψη του εθελοντή συνεργάτη του ιδρύματος Παναγιώτη Ζήση, Κλινικού Διαιτολόγου- Διατροφολόγου, Msc.

Το πρώτο Σάββατο τα μικρά παιδιά του Ορφανοτροφείου Βόλου είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις ομάδες τροφίμων και ειδικά την ομάδα των οσπρίων και να παρασκευάσουν, με την επίβλεψη του διαιτολόγου, σαλάτα οσπρίων με βάση τα ρεβίθια.

Το δεύτερο Σάββατο τα μεγαλύτερα παιδιά του Ορφανοτροφείου Βόλου είχαν την ευκαιρία να μάθουν για τα τρόφιμα που ενισχύουν την απόδοση στο σχολείο και στις εξετάσεις, καθώς και να ενημερωθούν για το ρόλο των οσπρίων και πώς επιδρούν αυτά στη μνήμη και στη σχολική απόδοση. Στη συνέχεια, με την επίβλεψη του ίδιου διαιτολόγου παρασκεύασαν μόνα τους μια σαλάτα οσπρίων με βάση τα φασόλια.

Οπως υπογράμμισε ο κ Ζήσης: «Σύμφωνα με μελέτη του ΙΝΚΑ, τα μισά Ελληνόπουλα δεν καταναλώνουν όσπρια τουλάχιστον 1 φορά την εβδομάδα.

Στόχος αυτών των δράσεων ήταν να τονίσουμε την ευεργετική αξία της κατανάλωσης των οσπρίων για τον ανθρώπινο οργανισμό, παρέχοντας στα παιδιά τις απαραίτητες πληροφορίες, αλλά και δίνοντάς τους την ευκαιρία να μαγειρέψουν μόνα τους και να παρασκευάσουν δύο σαλάτες οσπρίων, έτσι ώστε να δούνε ότι υπάρχει και άλλος τρόπος κατανάλωσής τους εκτός από την κλασική σούπα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου