ΤΟΠΙΚΑ

Αποζημίωση για την αναπλήρωση θα διεκδικήσουν καθηγητές

αποζημίωση-για-την-αναπλήρωση-θα-διεκ-327577

Υπάρχει δεδικασμένο από το 1997, υπογραμμίζει ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ

Ζήτημα αποζημίωσης των καθηγητών Γυμνασίων και Λυκείων που βρέθηκαν στις σχολικές αίθουσες τις τρεις τελευταίες ημέρες της δεύτερης εβδομάδας των διακοπών του Πάσχα, θέτει η ΕΛΜΕ Μαγνησίας, δια μέσω του Προέδρου της, Σ. Σαβελίδη.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Ουσιαστικά οι καθηγητές θα διεκδικήσουν υπερωρίες για το διδακτικό έργο που προσέφεραν στο πλαίσιο της αναπλήρωσης των μαθημάτων για την κάλυψη της διδακτικής ύλης που χάθηκε εξαιτίας των μαθητικών καταλήψεων του περασμένου φθινοπώρου.

Την πρόταση κατέθεσε υπόψη της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης, ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, Σ. Σαβελίδης. Μάλιστα, πρότεινε, αντί οι Διευθυντές να αποστείλουν -όπως υποχρεούνται- προς τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, πόσοι και ποιοι καθηγητές συμμετείχαν στις στάσεις εργασίας της ΟΛΜΕ και της ΕΛΜΕ, να αποστείλουν λίστα με τα στοιχεία των καθηγητών που εργάστηκαν, προκειμένου να αποζημιωθούν με το +75% του ημερομισθίου που αντιστοιχεί.

Ο κ. Σαβελίδης, επικαλείται δύο Νόμους που συνηγορούν στην ικανοποίηση αυτού του αιτήματος. Τόσο η Εργατική Νομοθεσία όσο και ο Δημοσιοϋπαλληλικός Κώδικας θα αποτελέσουν όπλα των καθηγητών για τη διεκδίκηση των χρημάτων, ενώ επιπλέον υπάρχει -σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΕΛΜΕ Μαγνησίας- και δεδικασμένο από το 1997 για αποζημίωση εκπαιδευτικών που εργάστηκαν υπερωριακά στις διακοπές του Πάσχα, με στόχο την αναπλήρωση μαθημάτων.

Το θέμα μάλιστα, θα έρθει προς συζήτηση και στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, που προγραμματίζεται για τις επόμενες ημέρες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου