ΤΟΠΙΚΑ

Στον «αέρα» η αναπλήρωση

στον-αέρα-η-αναπλήρωση-311950

Στάσεις εργασίας ετοιμάζεται να προκηρύξει η ΕΛΜΕ Μαγνησίας, ενώ με καταλήψεις προειδοποιούν οι μαθητές

Στον «αέρα» η αναπλήρωση των χαμένων διδακτικών ωρών εξαιτίας των μαθητικών καταλήψεων του φθινοπώρου στη Μαγνησία. Σύμφωνα με απόφαση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, μαθητές και καθηγητές 36 σχολικών μονάδων του νομού πρέπει να επιστρέψουν στις σχολικές τάξεις για την κάλυψη της διδακτέας ύλης νωρίτερα φέτος το Πάσχα, ωστόσο τα μαθήματα είναι στον αέρα.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Η ΕΛΜΕ Μαγνησίας ετοιμάζεται να προκηρύξει τρεις τρίωρες στάσεις εργασίας από την Τετάρτη 23 έως και την Παρασκευή 25 Απριλίου, κατά τις ημέρες δηλαδή αναπλήρωσης των μαθημάτων, ενώ σε εγρήγορση βρίσκονται και οι μαθητές των 36 σχολείων του νομού, που πληροφορίες θέλουν να προετοιμάζονται για νέα… λουκέτα.

«Μπουνιά στο μαχαίρι» ετοιμάζονται να ρίξουν καθηγητές και μαθητές της Μαγνησίας, που κανονικά προβλέπεται να επιστρέψουν στις σχολικές αίθουσες αμέσως μετά το σούβλισμα του οβελία.

Από την Τετάρτη 23 Απριλίου, αμέσως μετά το Πάσχα δηλαδή και μέχρι την Παρασκευή, νωρίτερα στα θρανία θα καθίσουν οι μαθητές 36 σχολικών μονάδων του νομού, Γυμνασίων και Λυκείων για να κάνουν τις απαιτούμενες αναπληρώσεις.

Ανάλογα με τις ημέρες των καταλήψεων, άλλα σχολεία θα επιστρέψουν την Τετάρτη 23, άλλα την Πέμπτη 24 και άλλα την Παρασκευή 25 Απριλίου.

Συγκεκριμένα, τρεις ημέρες αναπληρώσεων, οπότε και η επιστροφή στα σχολεία ορίζεται για την Τετάρτη 23 Απριλίου, ακριβώς τρεις ημέρες μετά την Κυριακή του Πάσχα, προβλέπεται για τις εξής σχολικές μονάδες: 2ο, 3ο, 7ο Γυμνάσια Βόλου, 1ο και 2ο Γυμνάσια Ν. Ιωνίας, Γυμνάσιο Καναλίων, Γυμνάσιο Σκοπέλου, 2ο , 6ο ,8ο ΓΕΛ Βόλου, 2ο ΓΕΛ Ν. Ιωνίας, ΓΕΛ Τσαγκαράδας, ΓΕΛ Καναλίων, 1ο ΕΠΑΛ Βόλου, 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, ΕΠΑΛ Αγριάς.

Δύο ημέρες αναπληρώσεων από τις 24 Απριλίου, έχουν τα 10ο Γυμνάσιο Βόλου, Γυμνάσιο Ν. Αγχιάλου, Γυμνάσιο Αγριάς, Γυμνάσιο Τσαγκαράδας, Γυμνάσιο Σκιάθου, 1ο, 3ο και 7ο ΓΕΛ Βόλου, ΓΕΛ Αγριάς, ΓΕΛ Ν. Αγχιάλου, 3ο ΕΠΑΛ Βόλου και ΕΠΑΛ Βελεστίνου.

Μία ημέρα αναπλήρωσης, την Παρασκευή 25 Απριλίου θα κάνουν οι μαθητές των 1ου, 8ου και 9ου Γυμνασίων Βόλου, του 3ου Γυμνασίου Ν. Ιωνίας, του Γυμνασίου Βελεστίνου, του Γυμνασίου και Λυκειακών Τάξεων Αλοννήσου και του ΓΕΛ Βελεστίνου.

Οι μαθητές των υπολοίπων σχολικών μονάδων, θα επιστρέψουν κανονικά τη Δευτέρα, μετά την Κυριακή του Θωμά.

Ωστόσο, καθηγητές και μαθητές, δεν δέχονται «την τιμωρητική απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για τις αναπληρώσεις». Ηδη η ΟΛΜΕ προκήρυξε τρεις τρίωρες στάσεις εργασίας για τις τρεις συγκεκριμένες ημέρες, καλώντας τις κατά τόπους ΕΛΜΕ να προκηρύξουν άλλες τρεις τρίωρες στάσεις προκειμένου να συμπληρωθεί το διδακτικό εξάωρο και να μη γίνουν μαθήματα.

Ηδη σε επίπεδο Θεσσαλίας, ανάλογες αποφάσεις έχουν λάβει οι ΕΛΜΕ Λάρισας και Καρδίτσας, ενώ στις 11 σήμερα το πρωί, πρόκειται να συνεδριάσει και η ΕΛΜΕ Μαγνησίας για να προκηρύξει την τοπική στάση εργασίας.

Υπ’ ατμόν βρίσκονται και οι μαθητές που είναι σε ανοιχτή επικοινωνία με το πανελλήνιο συντονιστικό των μαθητών. Πληροφορίες που διαρρέουν κάνουν λόγο για πρόθεση των μαθητών να προχωρήσουν σε καταλήψεις, προκειμένου να ακυρωθεί στην πράξη, η απόφαση αναπλήρωσης των μαθημάτων, που όπως καταγγέλλεται έχει τιμωρητικό χαρακτήρα για τους μαθητές.

Διαμαρτυρία

Χθες, στελέχη της ΕΛΜΕ Μαγνησίας συμμετείχαν στην παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν από κοινού οι ΕΛΜΕ της Θεσσαλίας, στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης στη Λάρισα.

Συνδικαλιστές που επιχείρησαν να συναντηθούν με την περιφερειακή διευθύντρια, κ. Ζιάκα, ενημερώθηκαν ότι λείπει με αναρρωτική άδεια.

Οι ίδιοι όμως θεώρησαν ότι η Διευθύντρια επιχείρησε να αποφύγει τη συνάντηση μαζί τους. Εκπρόσωποι των ΕΛΜΕ προχώρησαν σε έκτακτη κοινή συνεδρίαση σε ξενοδοχείο της Λάρισας και εξέδωσαν αυστηρή ανακοίνωση, εναντίον της Περιφερειακής Διευθύντριας. Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η ίδια δεν δέχθηκε καν να ακούσει τους εκπαιδευτικούς, μολονότι και η ίδια υπήρξε συνδικαλίστρια, ενώ καταγγέλλεται ότι επέλεξε να παίξει το ρόλο του πειθήνιου οργάνου της Κυβέρνησης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου