ΤΟΠΙΚΑ

Προβληματισμός για την παράταση σχολικού έτους

προβληματισμός-για-την-παράταση-σχολ-311921

Η καθυστέρηση στην έναρξη των πανελληνίων εξετάσεων δημιουργεί αλυσιδωτές καθυστερήσεις

Φόβους για παράταση του σχολικού έτους τουλάχιστον κατά δέκα ημέρες, εκφράζουν οι καθηγητές της Μαγνησίας. Η καθυστερημένη έναρξη των πανελληνίων, στις 28 Μαΐου, έχει αντίκτυπο στην έναρξη των ενδοσχολικών εξετάσεων, την έκδοση των βαθμολογιών και των απολυτηρίων για τους τελειόφοιτους.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Ιδίως οι Σύλλογοι των Καθηγητών θα κληθούν να δώσουν… αγώνα ταχύτητας για να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες που προβλέπονται. Το σχολικό έτος κανονικά λήγει στις 30 Ιουνίου, οι καθηγητές όμως εκτιμούν ότι θα πάρει παράταση δύο εβδομάδων.

Καθηλωμένους στις σχολικές αίθουσες αναμένεται να βρει ο ερχόμενος Ιούλιος μαθητές και καθηγητές Λυκείων της Μαγνησίας, παρόλο που το σχολικό έτος κανονικά ολοκληρώνεται στις 30 Ιουνίου. Οι καλοκαιρινές διακοπές αναμένεται να περιοριστούν κατά ένα δεκαήμερο τουλάχιστον.

Φέτος, οι πανελλήνιες εξετάσεις ξεκινούν στις 28 Μαΐου και ολοκληρώνονται στις 12 Ιουνίου. Το διάστημα των δέκα ημερών περίπου «καθυστέρησης» σε σχέση με πέρυσι στην έναρξη των πανελληνίων, δημιουργεί αλυσιδωτές καθυστερήσεις.

Κι αυτό γιατί, μετά τις πανελλήνιες, ξεκινούν οι ενδοσχολικές εξετάσεις. Στα Γενικά Λύκεια οι ενδοσχολικές εξετάσεις πρόκειται να ξεκινήσουν στις 19 Ιουνίου και στα ΕΠΑΛ, μία ημέρα αργότερα, στις 20 Ιουνίου.

Σε λιγότερο από δέκα ημέρες, θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι εξετάσεις, να έχει γίνει η βαθμολόγηση και να βγουν τα απολυτήρια για τους τελειόφοιτους, πράγμα απίθανο, όπως επισημαίνουν καθηγητές του νομού.

«Οι μαθητές μας ή θα πρέπει να δίνουν κάθε μέρα διπλά και τρίδιπλα μαθήματα, κάτι που είναι εξοντωτικό ή πάμε για παράταση του σχολικού έτους», αναφέρουν εμφανώς προβληματισμένοι οι καθηγητές.

Με την ολοκλήρωση της γραπτής δοκιμασίας των μαθητών, οι καθηγητές θα κληθούν να βαθμολογήσουν τα γραπτά και στη συνέχεια οι Σύλλογοι Καθηγητών θα συνεδριάσουν για να αποφασίσουν την προαγωγή των μαθητών στην επόμενη τάξη. Τα αποτελέσματα πρέπει επίσης να καταχωρηθούν ηλεκτρονικά, πριν βγουν τα απολυτήρια και επιδοθούν στους μαθητές.

Το διάστημα των δέκα ημερών δεν αρκεί και οι καθηγητές εκτιμούν ότι το σχολικό έτος θα τραβήξει τουλάχιστον ένα δεκαήμερο μέσα στον Ιούλιο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου