ΤΟΠΙΚΑ

Μελέτη για την υπογειοποίηση της Παγασών

μελέτη-για-την-υπογειοποίηση-της-παγα-311752

Κάτω από τις σιδηροδρομικές γραμμές, αποφάσισε χθες το Δ.Σ. Βόλου

Το δημοτικό συμβούλιο Βόλου κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση αποφάσισε να ξεκινήσει τις διαδικασίες για την εκπόνηση μελέτης για την υπογειοποίηση της οδού Παγασών, κάτω από τις σιδηροδρομικές γραμμές, από το ύψος της οδού Παπαδιαμάντη έως την οδό Φερών.

Η συγκεκριμένη παρέμβαση προβλέπεται από την Κυκλοφοριακή Μελέτη του Βόλου που ολοκληρώθηκε το 1998 και μέχρι σήμερα παραμένει ακόμη στα χαρτιά, καθώς είναι μία παρέμβαση για την οποία το κόστος της είναι μεγάλο για τα οικονομικά δεδομένα του Δήμου Βόλου και όχι μόνον.

Σε κάθε περίπτωση ωστόσο από όλους επισημάνθηκε ότι είναι ένα έργο που θα δώσει μεγάλη κυκλοφοριακή ανάσα αφού θα δώσει τη δυνατότητα στα οχήματα να κινούνται χωρίς δυσκολία από τη Λεωφόρο Αθηνών μέχρι την οδό Αναλήψεως.

Είναι ένα έργο ζωής και καλό είναι να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για να μπορεί το έργο να χρηματοδοτηθεί από τη νέα Προγραμματική Περίοδο, είπε μιλώντας για τη συγκεκριμένη μελέτη ο Δήμαρχος Βόλου, ενώ ερωτηθείς από τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Κ.Μωυσίδη αν το συγκεκριμένο έργο μπορεί να χρηματοδοτηθεί από πόρους του Δήμου ο Π. Σκοτινιώτης ήταν κατηγορηματικός.

Αποκλείεται, σημείωσε χαρακτηριστικά για να προσθέσει ότι τη συγκεκριμένη μελέτη δεν έχουν τη δυνατότητα να την εκπονήσουν οι υπηρεσίες του Δήμου Βόλου. Σημειώνεται πως ο προβλεπόμενος προϋπολογισμός της μελέτης ανέρχεται στο ποσό των 230.547,16 € με τον ΦΠΑ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου