ΤΟΠΙΚΑ

Η αγάπη αντίδοτο στη βία

η-αγάπη-αντίδοτο-στη-βία-327066

Υπογράμμισε ο κ. Ιγνάτιος αναφερόμενος στους Χριστιανούς νεομάρτυρες της Μέσης Ανατολής

«Η Σταυρωμένη και οδυνώμενη αγάπη είναι αντίδοτο στη βία της εποχής μας» επεσήμανε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, αναφερόμενος στους Χριστιανούς νεομάρτυρες στη Μέση Ανατολή.

Απευθυνόμενος στο πλήθος των πιστών που συνέρευσαν στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βόλου, στο πλαίσιο της εορτής της ύψωσης του Τιμίου Σταυρού, ο κ. Ιγνάτιος επεσήμανε ότι «το μήνυμα της εορτής είναι η σωτηρία μέσα από την οδυνώμενη αγάπη. Αυτή η αγάπη είναι δύναμη του Χριστού, αυτή ζητεί από όλους μας να επιλέγουμε κι όχι τη βία, την αγάπη που μπορεί και ξέρει να θυσιάζεται για να σώσει».

Στη συνέχεια αναρωτήθηκε «αν εμείς οι σύγχρονοι Χριστιανοί μπορούμε να φθάσουμε στην οδυνώμενη αγάπη, που γνωρίζει να συγχωρεί» και αναφέρθηκε «στα πλήθη των Χριστιανών Νέων Μαρτύρων που καθημερινά χύνουν το αίμα τους, με φρικτό τρόπο, στη Μέση Ανατολή, επειδή είναι Χριστιανοί, σε τόπους όπου η Χριστιανική ιδιότητα είναι αιτία θανάτου».

Ηταν ιδιαίτερα συγκινητική η αναφορά του σε ένα μαρτυρικό, Χριστιανικό χωριό της Αιγύπτου, «από το οποίο προέκυψαν είκοσι νέοι Μάρτυρες, στο αμέσως προηγούμενο διάστημα, όπου οι γονείς, οι σύζυγοι και τα παιδιά τους βρήκαν τη δύναμη να συγχωρήσουν του διώκτες και δημίους των δικών τους ανθρώπων και να δοξάζουν τον Θεό, γιατί πλέον οι Μάρτυρες του Χριστού βρίσκονται μετά των Αγίων».

Την παραμονή της εορτής ο κ. Ιγνάτιος χοροστάτησε και ομίλησε στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού Κάτω Γατζέας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου