ΤΟΠΙΚΑ

Χρηματοδότηση για τη Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης ΑμεΑ

χρηματοδότηση-για-τη-στέγη-υποστηριζ-324443

Λίγες μόλις ημέρες μετά από την έγκριση χρηματοδότησης για τη δημιουργία Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών ο Δήμος Βόλου κατάφερε να εξασφαλίσει χρηματοδότηση για μία ακόμη σημαντική δομή κοινωνικής παρέμβασης που αποτελούσε χρόνια διεκδίκηση της περιοχής. Πρόκειται για τη «Σύσταση και Δημιουργία Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης ατόμων με νοητική υστέρηση» προϋπολογισμού 572.350 ευρώ, που εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρωπίνου Δυναμικού 2007-2013» του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ένταξη του έργου, το οποίο αποτελούσε πάγιο αίτημα του συλλόγου γονέων ΑμεΑ της περιοχής, τονίζοντας ότι πρόκειται για μια πρωτοποριακή δομή που δίνει ουσιαστική διέξοδο σε παιδιά με αναπηρία, τα οποία δυσκολεύονται ή αδυνατούν να διαβιούν αυτόνομα, καθώς και στις οικογένειές τους.

Πιο συγκεκριμένα, το έργο αφορά στην έναρξη και λειτουργία Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ) για 9 άτομα με νοητική υστέρηση που αδυνατούν να διαβιούν αυτόνομα και αντιμετωπίζουν κίνδυνο ιδρυματισμού. Η ΣΥΔ θα λειτουργήσει για δύο χρόνια στους παραχωρημένους χώρους του Κε.Σ.Α.Α. (Κέντρο Υποστήριξης Αυτιστικών Ατόμων) Μαγνησίας, στην περιοχή Αλιβέρι Νέας Ιωνίας. Όπως είναι γνωστό, η Δημοτική Αρχή προωθεί τη φιλοξενία αυτής της δομής, μετά τη διετία, σε δυο κτηριακές μονάδες της πρώην «Παιδόπολης», στην Αγριά, που ζήτησε και τις παραχώρησε η 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Η λειτουργία της Στέγης θα είναι 24ωρη, σύμφωνα με τον εσωτερικό κανονισμό, ενώ στο προσωπικό υποστήριξης (πλήρους απασχόλησης) περιλαμβάνονται ένας κοινωνικός λειτουργός, ένας ειδικός παιδαγωγός, τρεις νοσηλευτές, δυο εμψυχωτές, ένα άτομο διοικητικού προσωπικού, ένας οδηγός και μία καθαρίστρια.

Το ειδικό επιστημονικό προσωπικό θα αποτελείται από Ψυχίατρο, Εργοθεραπευτή, Φυσικοθεραπευτή, Γυμναστή Ειδικής Αγωγής και Σύμβουλο Ανάπτυξης Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας. Οι χώροι στέγασης της ΣΥΔ περιλαμβάνουν πέντε υπνοδωμάτια διαμονής με WC, ένα χώρο τραπεζαρίας, μία βοηθητική κουζίνα, χώρους προσωπικού και κοινόχρηστους χώρους.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου