ΤΟΠΙΚΑ

Πρόγραμμα ανάπλασης στη Ν. Ιωνία

πρόγραμμα-ανάπλασης-στη-ν-ιωνία-324487

Πρόγραμμα αναπλάσεων και περιβαλλοντικής αναβάθμισης κοινόχρηστων χώρων στη Δημοτική Ενότητα Νέας Ιωνίας, υλοποιεί αυτή την εποχή ο Δήμος Βόλου, αξιοποιώντας κονδύλια του ΕΣΠΑ. Πρόκειται για έργα που στοχεύουν στη βελτίωση των υποδομών και της ποιότητας ζωής των πολιτών, ο προϋπολογισμός των οποίων ξεπερνά τα 3 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης πραγματοποίησε χθες περιοδεία σε έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στη Νέα Ιωνία και ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών από τα αρμόδια υπηρεσιακά στελέχη. Αμέσως μετά ο Δήμαρχος Βόλου σημείωσε ότι «σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία, ο Δήμος Βόλου αξιοποιεί με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο τη μόνη δυνατή χρηματοδοτική δυνατότητα, δηλαδή τα κονδύλια του ΕΣΠΑ, για την υλοποίηση σημαντικών έργων στην πόλη. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται τόσο η τόνωση της τοπικής οικονομίας, όσο και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας, καθώς πιστεύουμε ακράδαντα ότι, ιδιαίτερα σε περιόδους δραματικής υποβάθμισης του βιοτικού επιπέδου όπως αυτή που ζούμε, κάθε επένδυση στην ποιότητα ζωής είναι επένδυση στην κοινωνική συνοχή».

Πιο αναλυτικά, στη διάρκεια της περιοδείας του ο κ. Σκοτινιώτης επισκέφθηκε αρχικά το χώρο ανέγερσης του 7ου Δημοτικού Σχολείου Μελισσατίκων. Το έργο έχει συμβατική δαπάνη 779.541,54 € με ΦΠΑ, έχει ήδη ολοκληρωθεί η θεμελίωση του κυρίως κτηρίου, καθώς και ο σκελετός του μικρού κτηρίου (αίθουσα πολλαπλών χρήσεων). Ο κ. Σκοτινιώτης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τους ρυθμούς εκτέλεσης των εργασιών και τόνισε ότι ενδεχομένως το έργο να ολοκληρωθεί σε λιγότερο από το συμβατικό χρόνο, εκτέλεσής του που είναι οι 16 μήνες.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε τις τρεις πλατείες -Ευαγγελιστρίας, Ξηροκάμπου, Νέου Δέλτα- που βρίσκονται σε φάση ολοκλήρωσης και αναμένεται να παραδοθούν στα μέσα του Ιουνίου. Αναφερόμενος ειδικά στην πλατεία Ευαγγελιστρίας ο Δήμαρχος Βόλου εξέφρασε την πεποίθηση ότι όταν ολοκληρωθεί, θα αποτελέσει σημαντικό χώρο αναφοράς και θα καμαρώνουν γι’ αυτή οι πολίτες της Νέας Ιωνίας. Προανήγγειλε δε ότι στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί τη Μ. Δευτέρα αναμένεται να έλθει προς έγκριση δαπάνη για την τοποθέτηση ειδικού φωτισμού που θα αναδείξει τον Ιερό Ναό.

Το έργο της πλατείας Ευαγγελιστρίας έχει συμβατική δαπάνη 524.874,53 € και βρίσκεται στη φάση ολοκλήρωσης των εργασιών εσωτερικής πλακόστρωσης. Υπολείπονται οι εργασίες διαμόρφωσης έναντι πεζοδρομίου – πάρκινγκ, τοποθέτησης περίφραξης στην πεζούλα και φύτευσης. Οι πλατείες στο Νέο Δέλτα και τον Ξηρόκαμπο, η συμβατική δαπάνη των οποίων ανέρχεται σε 381.719,53€, έχουν επίσης αποπερατωθεί σχεδόν στο σύνολό τους. Απομένουν μόνο εργασίες τοποθέτησης πέργκολας και φωτοβολταϊκών, σύνδεσης με ΔΕΗ, τοποθέτησης παιχνιδιών στην πρώτη περίπτωση, ενώ στη δεύτερη υπολείπονται οι εργασίες τοποθέτησης φωτιστικών σωμάτων, έλεγχου δικτύου άρδευσης, τοποθέτησης παιχνιδιών και μπασκετών, περίφραξης της παιδικής χαράς.

Τον κ. Σκοτινιώτη συνόδευαν ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Φ.Λαμπρινίδης, ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Νέας Ιωνίας Γ. Καουνάς, ο δημοτικός σύμβουλος Ν. Μαυρόπουλος, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Γ. Φουντουκίδης, ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών Γ. Γίδαρης και οι επιβλέποντες μηχανικοί των έργων Αθ. Γιωτάκη και Θ. Μισοκέφαλος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου