ΤΟΠΙΚΑ

Στη βιομηχανία Polisan Hellas το 2ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας

στη-βιομηχανία-polisan-hellas-το-2ο-επαλ-ν-ιωνίας-32168

Επίσκεψη από 60 μαθητές του τομέα ηλεκτρολογίας

Η Polisan Hellas εδρεύει στη Β’ ΒΙΠΕ Βόλου. Είναι βιομηχανία παραγωγής πλαστικού τύπου PET, το οποίο είναι η πρώτη ύλη για την κατασκευή πλαστικών μπουκαλιών αναψυκτικού και νερού. Πρόκειται για μια υπερσύγχρονη βιομηχανία, μοναδική στο χώρο της σε όλα τα Βαλκάνια.

Οι μαθητές της Β’ και της Γ’ Τάξης των ειδικοτήτων Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων και Δικτύων, Τεχνικός Ηλεκτρονικών καιΥπολογιστικών Συστημάτων και Τεχνικός Δικτύων και Τηλεπικοινωνιών βρεθήκαν στο χώρο της POLISAN στο πλαίσιο διδακτικής επίσκεψης που διοργανώθηκε από τους καθηγητές των αντίστοιχων ειδικοτήτων του σχολείου, με τη συνεργασία του Τεχνικού Ασφαλείας της POLISAN κ. Νίκο Παπαϊωάννου. Η πρόσκληση για την επίσκεψη έγινε από τον τεχνικό της εταιρείας Kων. Στεργίου ο οποίος είναι κηδεμόνας μαθητή του σχολείου στην ειδικότητα Τεχνικού Ηλεκτρολογικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων και Δικτύων.

Ο κ. Παπαϊωάννου, υποδέχθηκε τους 60 μαθητές και 6 καθηγητές, αρχικά στο συνεδριακό χώρο της εταιρείας, όπου και παρουσίασε τη δομή του εργοστασίου, τη διαδικασία παραγωγής του προϊόντος καθώς και την παραγωγή, μεταφορά και διανομή της ενέργειας και των ηλεκτρικών/ ηλεκτρονικών σημάτων που απαιτούνται για τον έλεγχο της παραγωγής.

Στη συνέχεια ο κ. Παπαϊωάννου και οι συνεργάτες του οδήγησαν καθεμία από τις τρεις ομάδες μαθητών – καθηγητών που δημιουργήθηκαν σε χώρους του εργοστασίου που άπτονται της ειδικότητάς τους, όπου και έγινε περιγραφή της λειτουργίας αυτών των χώρων. Ακολούθησαν ερωτήσεις από τους παρευρισκόμενους μαθητές στις οποίες όλοι οι εργαζόμενοι απάντησαν με σαφήνεια και λεπτομέρεια.

Η επίσκεψη στην Polisan Hellas αποτελεί μέρος μιας σειράς διδακτικών επισκέψεων που οργανώνονται κάθε χρόνο, οι οποίες θεωρούνται άκρως εποικοδομητικές αφού οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με πραγματικές συνθήκες εργασίας των ειδικοτήτων τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου