ΤΟΠΙΚΑ

Απελευθερώνεται περιουσία δημοτών – Ιδιοκτησίες σε ομηρία 35 χρόνια

απελευθερώνεται-περιουσία-δημοτών-31976

Σε σταδιακή άρση απελευθέρωση ακινήτων, τα οποία έχουν δεσμευτεί με αποφάσεις απαλλοτρίωσής τους ακόμη και 25 χρόνια πριν(!), χωρίς ποτέ οι ιδιοκτήτες τους να έχουν αποζημιωθεί και χωρίς ταυτόχρονα να έχουν τη δυνατότητα να τα εκμεταλλευτούν, προχωρά ο Δήμος Βόλου.

Στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, θα έρθει προς έγκριση η άρση απαλλοτριώσεων για ακίνητα αξίας 11 εκατ. ευρώ στον Βόλο και θα ακολουθήσουν κι άλλα, όπως ανέφερε χθες σε συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος.

Ο κ. Μπέος αναφέρθηκε σε πρακτικές προκατόχων του, που δέσμευαν περιουσίες δημοτών, χωρίς να τους αποζημιώνουν σε εύλογο χρονικό διάστημα αλλά και χωρίς να αξιοποιούν τα ακίνητα για τα οποία προχωρούσαν σε απαλλοτριώσεις. Σύμφωνα με τον ίδιο, η σημερινή δημοτική αρχή παρέλαβε 34 εκατ. ευρώ χρέος από απαλλοτριώσεις που δεν πληρώθηκαν, οι οποίες αφορούν σε δέσμευση ακινήτων ακόμη και 25 χρόνια πριν. «Πολλοί δεν γνώριζαν καν ότι τους έχουν δεσμεύσει την περιουσία τους», ανέφερε ο κ. Μπέος, ο οποίος αποφάσισε να απελευθερώσει σταδιακά δεσμευμένα ακίνητα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, από το 2015 έως σήμερα ο Δήμος Βόλου έχει πληρώσει για απαλλοτριώσεις σε δικαιούχους 4,2 εκατ. ευρώ.

Αναφέρθηκε δε, στην περίπτωση της μονοκατοικίας, που κόβει την οδό Αχιλλοπούλου στη μέση, την οποία άρχισαν από προχθές να κατεδαφίζουν συνεργεία για να αποκατασταθεί η ροή της κυκλοφορίας, αφού πρώτα ο Δήμος ήρθε σε συνεννόηση με τους κληρονόμους για την αποζημίωσή τους.

Προηγουμένως ο κ. Μπέος μίλησε για τα 19 δάνεια που παρέλαβε η δημοτική αρχή από το 1999 από προκατόχους της, τα οποία είχαν περίοδο χάριτος άνω των δέκα ετών. «Αυτά κάνανε. Ετσι διοικούσαν και δεν αναρωτιούνται πώς διοικούμε εμείς, οκτώ χρόνια. Χωρίς να έχουμε πάρει ούτε ένα ευρώ δάνειο κι ενώ έχουμε κάνει δεκάδες έργα στην πόλη και έχουμε και ταμείο», τόνισε.

Εστρεψε δε ξανά τα βέλη του εναντίον των Π. Σκοτινιώτη, Κ. Γαργάλα, Ι. Αποστολάκη και Αλ. Μεϊκόπουλου. «Ρε τι καταστροφή ήσασταν γι’ αυτή την πόλη. Ρε δεν ντρέπεστε λίγο. Και βγαίνετε μερικοί και μιλάτε; Τι να πείτε; Ντροπή. Εδώ βρίσκομαι γιατί το επέλεξαν οι πολίτες. Μόλις αποφασίσουν οι δημότες, θα αποχωρήσω. Αλλά αυτοί, η ντροπή της πόλης, δεν θα έχουν μούτρα να κυκλοφορήσουν. Να μας πουν τι πρόσφεραν και τι κακό έκαναν», είπε.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου