ΤΟΠΙΚΑ

Διακοπές χωρίς τηλεόραση

διακοπές-χωρίς-τηλεόραση-313858

Καλούνται να κάνουν επισκέπτες του Πάσχα στο Ανατολικό Πήλιο

«Τρικλοποδιά» στον τουρισμό στο Ανατολικό Πήλιο. Οι επισκέπτες του Πάσχα, που έχουν καταλύσει σε ξενοδοχειακά καταλύματα της περιοχής, δεν μπορούν να απολαύσουν μερικές ώρες χαλάρωσης μπροστά στην τηλεόραση στο δωμάτιό τους, από τη στιγμή που γίνονται συνεχείς διακοπές στη λήψη ψηφιακού σήματος της εταιρείας Digea.

Ο ένας μετά τον άλλο οι τουρίστες, κατεβαίνουν στις ρεσεψιόν των ξενοδοχείων, διαμαρτυρόμενοι ότι δεν έχουν σήμα στην τηλεόραση στα δωμάτιά τους. Ξενοδόχοι επιχειρούν να εξηγήσουν τα… ανεξήγητα στην εποχή της… ψηφιακής επανάστασης, εισπράττουν όμως τη δυσαρέσκεια των πελατών τους.

Τα περιστατικά δεν είναι μεμονωμένα και τα παράπονα έπεσαν «βροχή» στην Ενωση Ξενοδόχων Νομού Μαγνησίας, η οποία προέβη σε διάβημα διαμαρτυρίας προς την εταιρεία Digea. «Θεωρούμε ότι δεν είναι δυνατό στην εποχή μας να υπάρχει τέτοιο πρόβλημα και να μην είναι δυνατή η επίλυσή του με αποτέλεσμα, οι ξενοδόχοι να γίνονται αποδέκτες παραπόνων από τους επισκέπτες», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ενωση Ξενοδόχων Μαγνησίας.

Από την εταιρεία, οι ξενοδόχοι ενημερώθηκαν ότι οι διακοπές συμβαίνουν επειδή το σήμα από το Χορτιάτη είναι ασθενές και για την ενεργοποίηση του αναμεταδότη της Εύβοιας, απαιτείται Υπουργική Απόφαση!

Προκειμένου να λύσουν το πρόβλημα, οι ξενοδόχοι καλούνται να επιστρέψουν στο παλιό αναλογικό σήμα, προσανατολίζοντας τις κεραίες της τηλεόρασής τους προς τον Πολύπυργο Χαλκιδικής.

Στους ξενοδόχους, που περιμένουν αυτές τις ημέρες να «φουλάρουν» για το Πάσχα και κάθε άλλο παρά λειτουργικά προβλήματα, θέλουν να «δυσφημίσουν» το προϊόν τους, θα τους παρασχεθούν τεχνικοί χάρτες για να υπάρξει τέλεια κάλυψη.

Σε κάθε περίπτωση πάντως και μετά τις γιορτές του Πάσχα, η Ενωση Ξενοδόχων Νομού Μαγνησίας, πρόκειται να προχωρήσει σε διάβημα στο αντίστοιχο Υπουργείο, μία απόφαση του οποίου για την ενεργοποίηση του αναμεταδότη Ευβοίας, δημιουργεί λειτουργικά προβλήματα σε έναν ολόκληρο τουριστικό κλάδο.

ΕΛ. ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου