ΤΟΠΙΚΑ

Πάσχα στο Πήλιο

πάσχα-στο-πήλιο-299998

Το 80% αγγίζουν ήδη οι κρατήσεις, ενώ αναμένεται περαιτέρω τόνωση της τουριστικής κίνησης τη Μ. Εβδομάδα

Παραδοσιακό Πάσχα στο Πήλιο αναμένεται να κάνουν και φέτος εκατοντάδες εκδρομείς απ’ όλη την Ελλάδα. Οι κρατήσεις κυμαίνονται ήδη σε υψηλά επίπεδα και αναμένεται περαιτέρω τόνωση του τουριστικού ενδιαφέροντος τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Σύμφωνα με στοιχεία της Ενωσης Ξενοδόχων Νομού Μαγνησίας, οι κρατήσεις ήδη κυμαίνονται στο 80% στο Βόλο και την Πορταριά. Περίπου στο 60% κυμαίνονται στο ανατολικό Πήλιο και στο 50% στα χωριά του νοτίου Πηλίου.

Κυρίως εκδρομείς από τα δύο μεγάλα αστικά κέντρα, Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αναμένεται να εγκαταλείψουν για λίγες ημέρες το «κλεινόν άστυ» και να επισκεφθούν το Πήλιο, προκειμένου να γιορτάσουν παραδοσιακά με τις οικογένειές τους το Πάσχα. Αυτό μεταφράζεται σε τόνωση της εσωτερικής τουριστικής αγοράς.

Οι πρώτοι επισκέπτες αναμένεται να καταλύσουν στο Βόλο και το Πήλιο από τη Μεγάλη Παρασκευή, ενώ η κορύφωση της κίνησης αναμένεται το Μεγάλο Σάββατο. Οι διαμονές αφορούν σε τετραήμερα και τριήμερα, με τους επισκέπτες να εκμεταλλεύονται τις καλές προσφορές των ξενοδοχείων της περιοχής.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, Γ. Ζαφείρη, το Πήλιο μπορεί να καλύψει όλα τα βαλάντια. Οι τιμές κυμαίνονται από 50 έως 110 ευρώ ανά διανυκτέρευση, αλλά υπάρχουν και πολύ ελκυστικά πακέτα για τετραμελείς οικογένειες που περιλαμβάνουν αναστάσιμο δείπνο και πασχαλινό γεύμα.

ΕΛ. ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου